04. feb. 2019

Cold Case Hammarskjöld

Foto | Tore Vollan

Mads Brügger er snart aktuel i danske biografer med sin prisvindende og eksplosive dokumentar om et mystisk mord på en FN-generalsekretær.

I weekenden vandt Mads Brügger en pris på Sundance-festivalen for sin sensationelle dokumentar Cold Case Hammarskjöld, der efterforsker FN-generalsekretæren Dag Hammarskjölds mystiske død i 1961.

Det tager ofte lang tid, før filmene på den amerikanske festival kommer til Danmark, men i dette tilfælde behøver vi heldigvis ikke vente længe.

Mange havde forventet, at den ville blive vist på Cph:Dox-festivalen i slutningen af marts. Men Mads Brüggers film kan i stedet ses i danske biografer allerede fra på torsdag, og som en lille smagsprøve er der nu kommet en kort trailer for den vilde film.

Her kan man se instruktøren kaste sig over projektet, når han på engelsk med tyk accent læser op for en afrikansk kvinde ved en skrivemaskine: ”Det her kan enten være verdens største mordmysterium eller verdens mest idiotiske konspirationsteori.”

Med en blanding af afslørende talking head-interviews – hvor en mand tilstår mord! – arkivmateriale og sågar animationssekvenser peger traileren mod en sprudlende film, der underholder, mens den graver ned i et alvorligt emne.

Dokumentaren blev taget overvejende godt imod af de internationale anmeldere, som dog satte spørgsmålstegn ved filmens troværdighed. Ekkos chefredaktør konkluderede i sin anmeldelse, at selv om nogle svar blæser i vinden, er filmen et overrumplende dokumentarværk, der er Brüggers bedste film til dato.

Der er altså noget at glæde sig til, når Cold Case Hammarskjöld går i danske biografer fra 7. februar.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko