23. aug. 2016

Den hundredetårige der stak af fra regningen og forsvandt

Foto | Nice Flxpictures AB

Den 101 år gamle Allan Karlsson er friskere end de fleste og er igen ude på eventyr i efterfølgeren til svensk succesfilm.

Der er gået et år siden, den aldrende sprængstofekspert Allan Karlsson kravlede ud af sit plejehjemsvindue og flygtede fra fejringen af sin hundredårs fødselsdag.

Den Oscar-nominerede filmatisering af Jonas Jonassons bestseller Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt blev en af de største svenske filmsucceser i 2013. Nu kommer den længe ventede fortsættelse.

Allan Karlsson – igen spillet af Robert Gustafsson – er nu fyldt 101 år og er stadig lige så frisk, som han var da fyldte rundt.

Han har vendt Sverige ryggen og har bosat sig i eksotiske omgivelser på Bali. Men han kan stadig ikke rigtigt finde sig til rette med livet som pensionist og er igen begyndt at kede sig.

Det bliver der dog lavet om på, da Allan vil byde sine venner på en tår af sodavanden Folksoda, som han husker fra sin barndom. Hævnglade gangstere og agenter fra CIA og Rusland er nemlig i hælene på ham efter sidste film.

I traileren smider Allan Karlsson badekåben, løber fra hotelregningen og griber sin knallert. Med vennen Julius Jonsson fra sidste film ved sin side drøner han ned ad Balis tætpakkede gader. 

Filmen er denne gang ikke baseret på en roman, men derimod på en idé af forfatteren Jonas Jonasson. Det er uvist, om der kommer flere bøger.

Den hundredetårige der stak af fra regningen og forsvandt får dansk premiere 25. december 2016.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko