01. sep. 2022

Drømmeren – Karen Blixen bliver til

Foto | Aske Alexander Foss

Den danske verdensstjerne Connie Nielsen giver den hele armen som legendarisk forfatter i højdramatisk Viaplay-serie.

Af Nicki Bruun

Viaplay satser kraftigt på at blive danskernes foretrukne streamingtjeneste dette efterår.

Tredje sæson af Lars von Triers kultserie Riget får premiere først på Viaplay, før den kommer på DR (hvornår vides endnu ikke). Og nu er den nordiske streamingtjeneste snart klar til at vise en anden stor, dansk serie, som er produceret af Zentropa.

Drømmeren – Karen Blixen bliver til handler. som titlen indikerer, om en af vores største forfattere nogensinde. Nu er der kommet en kort og højdramatisk trailer for serien, hvor den danske verdensstjerne Connie Nielsen spiller Karen Blixen.

Serien foregår i 1930’erne, hvor Blixen vender nedbrudt hjem til Rungstedlund fra Afrika. Her kæmper hun sig tilbage til livet, ikke mindst ved hjælp af at skrive.

”For at lave stor kunst, må man udsætte sig for stor fare,” siger Karen Blixen i traileren, mens snak om selvmordsforsøg løber i baggrunden.

Connie Nielsen spiller over for blandt andre Lars Mikkelsen, Lene Maria Christensen og Joachim Fjelstrup. Serien er skabt af manuskriptforfatteren Dunja Gry Jensen og instrueret af Jeanette Nordahl (Kød & blod).

I det aktuelle Ekko #91 optræder Connie Nielsen i det faste format, hvor hun svarer på femten spørgsmål om sit filmliv. Det bliver til interessante og overraskende svar, når hun fortæller om sin opvækst i mormonkirken og det udmattende arbejde med at spille Blixen.

Drømmeren – Karen Blixen bliver til får premiere på Viaplay den 18. september.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko