15. sep. 2021

Du som er i himlen

Foto | Marcel Zyskind

Den yngste Robert-vinder nogensinde spiller hovedrollen i internationalt kritikerrost drama baseret på dansk bogklassiker.

Af Nicki Bruun

”Tror du på Gud?”

Spørgsmålet om tro på et højere væsen fylder snart sagt det hele i traileren til den danske film Du som er i himlen.

Her ses det unge stortalent og Robert-vinder Flora Ofelia Hofmann Lindahl fra DR-serien Ulven kommer i hovedrollen som fjortenårige Lise.

Hun bor under barske forhold på en gård i 1800-tallet, hvor livet bliver sat på spidsen, da hendes mor går i fødsel. Noget er nemlig galt, og så står Lise pludselig til at blive kvinden i huset.

Filmen er baseret på Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman En dødsnat fra 1912. I traileren ser vi Thure Lindhardt som far, der helst ikke vil sende sin datter i skole, fordi det i hans verden er spild af tid med uddannelse.

Alligevel prøver Lise at holde liv i håbet, når hun danser blandt de andre børn i den sprudlende trailer.

Instruktør Tea Lindeburg har en fortid som filmanmelder på DR2, men hun blev for alvor kendt for sit arbejde bag kameraet som serieskaber af Netflix-hittet Equinox.

Hendes debutspillefilm får i disse dage verdenspremiere på nogle af verdens førende festivaler. Den er netop blevet vist i Toronto til flotte anmeldelser, og snart kan filmen opleves på festivalen San Sebastián, hvor den er i hovedkonkurrencen.

Du som er i himlen får premiere i danske biografer den 6. januar.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko