20. maj 2021

Friends Reunion

Foto | HBO

De seks skuespillere fra den populære sitcom Venner er tilbage i et særafsnit, hvor de som sig selv reflekterer over serien og tjener en gedigen hyre.

Af Nicki Bruun

”Rigtige venner kan ej købes for penge.”

Sådan lyder første strofe i Jodle Birges hit Rigtige venner fra 1988, men sangen nåede nok aldrig hele vejen til Hollywood.

I hvert fald har HBO haft den store pengepung fremme for at samle de seks medvirkende fra den populære sitcom Friends igen. De tjener hver mindst femten millioner kroner på at medvirke på ny.

Komedieserien blev i Danmark kendt som Venner og handler om seks venner i New York. Den kørte oprindelig fra 1994 til 2004, men fænomenet bliver genoplivet i et særafsnit, som der nu er kommet en trailer til.

Her optræder skuespillerne – Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry og David Schwimmer – ikke i deres roller som Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler og Ross, men som sig selv.

Derfor er der lagt op til en genforening mellem skuespillerne, der blev kæmpestjerner takket være serien, som dog også har hindret de fleste af dem i at blive set som andet end deres Friends-figur.

Der er både grin og tårer, når de genopfører klassiske scener fra serien, som når mændene og kvinderne dyster i en quiz om, hvem der ved mest om hinanden. Også adskillige gæstestjerner, der har spillet større eller mindre roller i serien, gør en visit for at fortælle om seriens betydning.

Afsnittet kommer på HBO Nordic den 27. maj.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko