14. nov. 2018

Før frosten

Foto | Jonas Jacob Svensson

Jesper Christensen har taget verden med storm i kommende dansk periodedrama, som du kan opleve før alle andre til Ekkos snigpremiere.

”Hvad skal jeg gøre?”

Sådan spørger Jesper Christensen i rollen som bonden Jens i traileren til periodedramaet Før frosten.

Han befinder sig da også i noget af en kattepine. Det er slutningen af det 19. århundrede, og ude på landet står en hård vinter for døren. Da en storbonde vil købe land af Jens, øjner patriarken en mulighed for at gifte sin datter Signe bort og hjælpe resten af sin ludfattige og sultne familie.

Det skaber dog opstandelse i det lille hjem, hvor langt fra alle er enige i hans beslutning.

Ekko holder snigpremiereFør frosten den 17. december, hvor instruktør Michael Noer (R, Papillon) deltager i en Q&A efter visningen.

Jesper Christensen er allerede blevet storrost af anmeldere og juryer på internationale festivaler for sin præstation som en mand, der står over for et ubærligt valg.

Det forstår man alene ved at se traileren, hvor han oftest i dystert mørke ordløst kommunikerer desperationen gennem sit furede ansigt. Det er efter alt at dømme en kraftpræstation i klasse med hans roller i Bænken og Drabet, som han vandt både Bodil- og Robert-priser for.

I filmens andre roller ses lige så legendariske Ghita Nørby som hans kone Agnes og talentet Clara Rosager som datteren Signe.

Før frosten får premiere i danske biografer den 10. januar.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko