15. aug. 2018

Holiday

Foto | Jonas Lodahl

Dansk debutfilm begejstrede og chokerede på Sundance-festivalen med grænseoverskridende historie om en ung kvindes liv i luksus med fysisk og psykisk vold.

Den unge kvinde Sascha ankommer til solbeskinnede omgivelser ved den tyrkiske riviera.

Her holder hendes gangsterkæreste Michael hof for sit kriminelle slæng i en luksusvilla, hvor Sascha nyder dagene med fester og gaver. Men hun må også finde sig i fysisk og psykisk vold fra Michaels side.

Holiday er en grum fortælling om magt og uskyld, og filmens grænseoverskridende overgreb antydes på ubehageligste måde i traileren.

Stortalentet Victoria Carmen Sonne, der har vundet både Bodil- og Robert-priser for bedste birolle i Vinterbrødre og I blodet, spiller Sascha, der føler sig splittet, da hun møder den charmerende sømand Thomas, der faktisk er sød over for hende.

Men i traileren ser man mest hendes forhold til den uforudsigelige Michael, der spilles af Lai Yde. Skuespilleren er de seneste år mest kendt for Vild med dans og optrædener i dagspressen, men her er han en dæmonisk skikkelse med et voldsomt temperament.

Holiday er den første spillefilm af svenske Isabella Eklöf, der er uddannet fra Den Danske Filmskole. Da filmen blev udtaget til festivalen i Sundance, hvor den begejstrede og chokerede publikum, fortalte instruktøren Ekko, at hun er inspireret af den østrigske ubehagelighedsmester Ulrich Seidl.

Det fornemmer man i traileren, der holder sig observerende på afstand af de stygge handlinger, som Michael begår. Og så antydes et overraskende twist, hvor Sascha træffer et valg, der ikke kan gøres om.

Holiday får biografpremiere den 11. oktober.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko