06. mar. 2015

I dine hænder

Foto | Brian Curt Petersen

Livet tages i menneskehænder i det unge stjerneskud Samanou Acheche Sahlstrøms spillefilmdebut.

Godt nok står der Frankrig på 32-årige Samanou Acheche Sahlstrøms pas, men alligevel kan vi godt tillade os at være begejstret på dansk filmkunsts vegne, når hans debutfilm I dine hænder får premiere.

Den fransk-fødte instruktør flyttede nemlig til Danmark i 2001 og har fået sin filmuddannelse på Zentropa og på Den Danske Filmskole, hvor han tog afgang i 2011 med Les amours Perdous, der er optaget i Paris.

Hans første spillefilm omhandler noget så alvorligt som aktiv dødshjælp og følger sygeplejersken Marie, der tager sig af kronisk syge Niels. Konfronteret med sin sygdom ønsker han at tage sit eget liv, og vi følger derfor deres rejse til Schweiz, hvor sådan en procedure er lovlig.

I hovedrollerne finder vi Peter Plauborg og svenske Lisa Carlehed, der allerede kender hinanden fra Shortlist-filmen Junk Love. Ikke mindst Lisa Carlehed imponerer som den omsorgsfulde Maria, og filmen om to så forskellige menneskeskæbner har allerede vakt interesse i udlandet.

I dine hænder blev vist på Göteborg festivalen, hvor den vandt prisen Best Nordic Film. Samanou Acheche Sahlstrøm modtog også personlig hæder i form af de internationale filmkritikeres Fipresci Award.

Et ungt, næsten-dansk stjerneskud kan opleves, når I dine hænder får premiere 21. maj.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko