10. aug. 2018

I krig & kærlighed

Foto | Stanislav Honzik

På 100-året for et historisk slag kommer storslået dansk krigsdrama om en soldat og hans familie under Første Verdenskrig.

Da en ung, dansk soldat vender hjem til sin kone og treårige søn, finder han ud af, at en tysk officer bejler til konen.

Esben (Sebastian Jessen) har kæmpet på den tyske side under Første Verdenskrig. Men efter hjemkomsten sender den tyske officer ham tilbage til krigen – mod Esbens ønske.

Selv om Danmark var neutral i krigen, blev mere end 30.000 sønderjyder indlemmet i den tyske hær, da området i sin tid var under tysk herredømme.

I krig & kærlighed kommer på 100-året for slaget ved Amiens i Frankrig. Her begyndte de allierede deres berømte og berygtede hundrededages offensiv mod Det Tyske Kejserrige, der til sidst bukkede under og indgik en våbenhvile.

Der er lagt op til noget så sjældent som et dansk krigs- og kærlighedsdrama. Og oven i købet den første danske spillefilm om Første Verdenskrig!

I traileren ser vi krigens rædsler og hjemmets trængsler. Esben leverer det ene øjeblik en heftig kæberasler til den tyske officer, og i det næste er han døden nær ved fronten. Musikken og billederne er storslåede.

Rollen som Esbens kone indtages af Rosalinde Mynster, mens den tyske officer spilles af Game of Thrones-stjernen Tom Wlaschiha. Desuden er både Thure Lindhardt, Ulrich Thomsen og Natalie Madueño at finde i den stjernespækkede besætning.

Filmen er instruktør Kasper Torstings spillefilmdebut. Han har også skrevet manuskriptet sammen med Ronnie Fridthjof, hvis selskab producerer filmen i et større, europæisk samarbejde.

I krig & kærlighed får premiere 15. november.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko