04. sep. 2019

Jojo Rabbit

Foto | Petr Stuna

Instruktøren af What We Do in the Shadows spiller Adolf Hitler i komedie om en dreng, der forsøger at leve op til Nazitysklands forventninger.

Af Frederik Hoff

Taika Waititi står bag vampyrkomedieserien What We Do in the Shadows og den populære superheltebasker Thor: Ragnarok.

Nu har den 44-årige kiwi med Jojo Rabbit kastet sig over noget så kontroversielt som en nazikomedie. Han spiller oven i købet selv Adolf Hitler.

Diktatoren præsenterer sig som en usynlig ven for drengen Jojo i Nazityskland. Drengen gør sit bedste for at leve op til de ”arbeit macht frei”-forventninger, der er til ham i Det Tredje Rige.

Det indbefatter at tage på nazistlejrskole, hvor børnene brænder bøger og øver sig i våbenbrug.

Desværre for Jojos Hitler Jugend-karriere opdager han, at hans mor (Scarlett Johansson) skjuler en jødisk pige i deres hus.

Selv om filmen foregår i Tyskland, har den udelukkende engelsktalende skuespillere. Det bliver der i traileren ganske ironisk kompenseret for ved at spille engelske sange i tyske versioner som baggrundsmusik.

I trailerens første nazilejr-sekvens kører The Monkees’ I’m a Believer i et gennemført komisk cover, og senere er det David Bowies Heroes i den – faktisk oprindelige – tyske version, der agerer lydtæppe til præsentationen af historiens emotionelle kerne.

Med et stærkt cast, et urkomisk soundtrack og et originalt koncept er der meget i vente.

Jojo Rabbit har premiere den 16. januar 2020.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko