16. aug. 2021

Kandis for livet

Foto | Stroud Rohde Pearce

Stortalent kendt fra Ekko Shortlist viser både de sjove og seriøse sider af dansktopbandet Kandis, hvis fans forguder forsangeren Johnny Hansen.

Af Nicki Bruun

De fleste danskere af en vis alder har nok et eller andet forhold til dansktopbandet Kandis.

I mere end 30 år har bandet med forsanger Johnny Hansen i spidsen turneret landet rundt og spillet sange som En lille ring af guld og Lonnie fra Berlin.

Nu kommer der snart en dokumentar om bandet, men ud fra traileren at bedømme handler Kandis for livet mindst lige så meget om de mennesker, der elsker Kandis mere end de fleste.

En kvinde viser morsomt, at man kan købe g-strenge med bandets navn i fanshoppen. Mere alvorligt fortæller en anden, at Kandis-tekster for mange er bedre end en tur til psykolog.

Det er den unge instruktør Jesper Dalgaard, der står bag Kandis for livet. Den Filmskole-uddannede dokumentarist er kendt for eksperimenterende kortfilm som Übermensch og Weltsmerz på Ekko Shortlist – sidstnævnte var en af de store vindere med tre priser ved Ekko Shortlist Awards i 2018.

Dalgaard er vokset op i det samme område i det nordvestlige Jylland, hvor Johnny Hansen kommer fra.

Stortalentet har en særlig evne til at skildre anderledes eksistenser med lige dele nysgerrighed og forståelse. Det gør Dalgaard øjensynligt også i sin første lange dokumentar, hvor folkekære Johnny Hansen lukker publikum ind bag facaden og fortæller, at folk ikke nødvendigvis kender ham, fordi de lytter til hans musik.

Det tegner til at blive en meget interessant Danmarks-film, der lægger sig i forlængelse af Max Kestners Verden i Danmark fra 2007 og Jørgen Leths klassiker Livet i Danmark fra 1972.

Kandis for livet får premiere i danske biografer den 23. september.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko