04. juli 2019

Knives Out

Foto | Steve Yedlin

James Bond og Captain America kommer i hanekamp i krimikomedie af instruktøren, der har lavet en af de nye Star Wars-film.

Af Nicki Bruun

Rian Johnson er måske ikke en instruktør i den absolutte superliga. Men som manden bag indie-filmene Looper og Brick samt nogle af de bedste afsnit af Breaking Bad har han en høj stjerne.

Den holdt han i live, da han i 2017 instruerede den kritikerroste Star Wars: The Last Jedi. Og Johnson ser ud til at fortsætte den bredt appellerende stil i traileren til den kommende dramakomedie Knives Out.

Her ses en stjerneparade af skuespillere – der tæller Daniel Craig (James Bond), Chris Evans (Captain America) og Jamie Lee Curtis – i en whodunit-krimi med en hel del glimt i øjet.

”Æd lort! Æd lort! Du skal helt bestemt æde lort!” siger Chris Evans, mens han peger rundt på de andre stjerner, der spiller hans familiemedlemmer.

Filmen handler om en rig familie, som har mistet deres patriark. Med tydelig reference til krimidronningen Agatha Christie spiller Daniel Craig en detektiv, som ankommer til deres palæ. Han skal finde ud af, hvad der er sket – og alle er naturligvis mistænkt for at have begået forbrydelsen.

Det tegner til at blive en drabelig, men også morsom dekonstruktion af en genre, der hele tiden kæmper for at holde sig i live, efterhånden som publikum bliver skarpere og skarpere til at forudse plot-twists.

Knives Out får premiere i biografen den 5. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko