14. jan. 2020

Kød & blod

Foto | Christian Geisnæs

Nyt instruktørtalent står bag et dansk mafiadrama, hvor Sidse Babett Knudsen giver den som kriminel matriark.

Af Nicki Bruun

I det nye Ekko #84, der er på gaden 18. januar, er instruktøren Jeanette Nordahl nyt talent.

De færreste kender nok hendes navn endnu, men hun kommer snart på det danske filmpublikums læber. Til foråret spillefilmdebuterer hun nemlig med noget så sjældent som et dansk mafiadrama: Kød & blod.

I traileren ser man Sidse Babett Knudsen spille matriarken Bodil, der både uddeler kys på munden og lussinger til sine tre voksne sønner, som ordner familiens kriminelle forretninger.

Bodil tager sin syttenårige niece Ida (Sandra Guldberg Kampp) ind i familiens hjem, da pigens mor omkommer i en bilulykke. Her får Ida lidt tiltrængt omsorg, men mærker også problemerne i det barske fællesskab.

Miljøet minder ikke så lidt om den australske Animal Kingdom fra 2010, men Kød & blod bevæger sig øjensynligt i et interessant spændingsfelt, hvor vold og omsorg er omskiftelige størrelser. Traileren antyder et mørkt og roligt billedsprog, der giver plads til skuespillerne, som også tæller Elliott Crosset Hove, Joachim Fjelstrup og Besir Zeciri som sønnerne.

Jeanette Nordahl er uddannet på den københavnske filmuddannelse Super16 i 2012. Hendes afgangsfilm Waiting for Phil – om en bedemands sorg efter at have mistet sin kone – kan ses på Ekko Shortlist, mens vi venter i spænding på hendes debut på det store lærred.

Kød & blod kommer i danske biografer 12. marts, men får først verdenspremiere på Berlin-festivalen i februar.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko