21. jan. 2020

Krudttønden

Foto | Creative Alliance

Det største terrorangreb på dansk jord i nyere tid bliver filmatiseret af instruktøren Ole Christian Madsen, som kendte et af Omar el-Husseins ofre.

Af Nicki Bruun

Næsten fem år er gået, siden Omar el-Hussein begik sit terrorangreb på kulturhuset Krudttønden på Østerbro.

Nu kommer så filmen, der fortæller historien om, hvordan det største danske terrorangreb i nyere tid har påvirket vores lille land.

I det nye Ekko #84 giver Ole Christian Madsen sit første interview om Krudttønden. Her fortæller instruktøren, at hændelsen er den mest betydningsfulde begivenhed på dansk jord i ti år, som har forandret både samfundet og dets beboere.

I den helt nye trailer ser man filmens fire hovedpersoner. Lars Brygmann spiller filmmanden Finn Nørgaard, der blev dræbt ved terrorangrebet, og som Ole Christian Madsen kendte personligt.

Han fremstilles som en håndhæver af ytringsfriheden, når det teases, at han tog kampen op mod Omar el-Hussein. Traileren viser klip fra terrorangrebet på det franske magasin Charlie Hebdo, og Finn Nørgaard taler klart ved et middagsselskab:

”Hvorfor må vi ikke sige, hvad vi mener, eller hvad vi synes er sjovt?”

Imens er Nikolaj Coster-Waldau aktionsstyrkebetjenten Rico, og Adam Buschard spiller den jødiske sikkerhedsvagt Dan Uzan, som også blev dræbt i terrorangrebet, mens unge Albert Arthur Amiryan skildrer Omar el-Hussein.

Der er hurtige klip og højsvungen underlægningsmusik i traileren, som leder tanker hen på en regulær actionfilm. Men at det nok går mere humanistisk roligt for sig i selve filmen, tyder den sidste linje på: ”Kan vi bevare det, der gør os til mennesker?”

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko