09. okt. 2017

The Leisure Seeker

Foto | Daniel C. McFadden

Helen Mirren og Donald Sutherland spiller et ægtepar, som tager på roadtrip, efter at manden har fået konstateret demens.

Den italienske instruktør Paolo Virzì har tiltrukket opmærksomhed med sine humoristiske og hjertevarme dramaer, for eksempel Springtur i Toscana og Human Capital.

Nu er han parat med sin første engelsksprogede film, der har stjerneskuespillerne Helen Mirren og Donald Sutherland i hovedrollerne som ægteparret Ella og John.

I filmen tager Ella sin mand, der lider af demens, med på et roadtrip for at besøge Ernest Hemingways gamle hjem. Både lægen og børnene advarer parret imod at drage af sted.

Den akustiske musik i traileren lægger op til en skæv fortælling om to mennesker, der nærmer sig vejs ende, men ikke desto mindre har energi til at more sig i hinandens selskab.

Men samtidig fremhæver traileren også det farlige og uansvarlige ved Ellas rejse med sin demente mand.

”Jeg starter en sætning, men når jeg kommer til slutningen af den, kan jeg ikke …,” starter John tøvende ud. ”… kan du ikke huske, hvor du startede,” slutter Ella kærligt sin mands sætning.

Instruktøren brugte et lignende tema i sin seneste film Springtur i Toscana, der var et vellykket, humoristisk drama om to kvinder, som flygter fra en galeanstalt for at udleve deres drømme.

The Leisure Seeker genforener Helen Mirren og Donald Sutherland, som i dag er henholdsvis 72 og 82 år gamle. Sidste gang, de spillede over for hinanden, var i Phillip Borsos’ historiske drama Bethune: The Making of a Hero fra 1990.

The Leisure Seeker har dansk biografpremiere 22. februar 2018.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko