25. mar. 2020

Limboland

Foto | Drive Studios

To af dansk films største kvindelige skuespiltalenter står over for hinanden i ny ungdomsserie om kvindedynamik, der smager af Doggystyle og Girls.

Af Nicki Bruun

Biograferne holder i første omgang stadig lukket de næste par uger, hvor det på grund af coronakrisen ikke er muligt at se nye film.

Men heldigvis får nye serier hver dag premiere på tv og streamingtjenester, og en af de mest spændende er dansk.

To af dansk films største kvindelige skuespiltalenter står over for hinanden i ungdomsserien Limboland, som kanalen Xee har udgivet den første trailer for.

”Dig og mig for altid!” synger Frederikke Dahl Hansen og Emma Sehested Høeg, mens de fjollet rundt på dansegulvet. Men at de to unge kvinder Freja og Katrine ikke altid er bedste veninder, får man klart indtryk af i traileren, hvor de også skændes voldsomt.

”Hvem fanden har jeg bollet med og virkelig trådt over tæerne?” spørger Emma Sehested Høeg som impulsive Katrine og giver serien en tone i stil med komediedramaserier som danske Doggystyle og amerikanske Girls.

Emma Sehested Høeg fik i 2011 sit gennembrud i Simon Stahos teenagemusical Magi i luften, mens Frederikke Dahl Hansen i 2013 vandt en birolle-Bodil for You & Me Forever og fem år senere en Ekko Shorlist Award for sit spil i Forever Now.

Limboland kommer fra den debuterende serieskaber Rikke Louise Schjødt, der fik idéen til serien, da hun vendte hjem til Danmark efter fire år som studerende i New York.

”Jeg savnede en serie, hvor man følger nogle karakterer, der ikke altid tager de bedste beslutninger. For det gør mennesker ikke – slet ikke i de eksperimenterende og definerende 20’ere,” fortæller hun i en pressemeddelelse.

”Jeg ville gerne portrættere, hvordan kvindedynamikker også kan se ud – både på godt og ondt, men særligt de skamfulde og tabuiserede sider, hvor man måske ikke altid ønsker det bedste for sin ven eller veninde.”

Alle otte afsnit af Limboland får premiere på Xee den 12. april.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko