21. juni 2018

Lykke-Per

Foto | Rolf Konow

Bille August er tilbage på dansk med en filmatisering af Henrik Pontoppidans romanklassiker.

Bille August har været på filmeventyr i både USA og Kina, men hans bedste film i nyere tid er den danske Stille hjerte fra 2014. Og hans bedste nogensinde er velsagtens Pelle Erobreren fra 1987.

Nu er instruktøren snart igen aktuel på dansk med en filmatisering af en af de store romaner. Han har nemlig lavet Henrik Pontoppidans Lykke-Per fra 1898 til det store lærred.

Der er netop kommet den første trailer til filmen, som har Esben Smed i hovedrollen som den unge mand, der rejser fra Jylland til København for at studere.

Her må han lære at tilpasse sig en ganske anden verden, der nok er mere åbensindet end den religiøse jyske vestkyst, men hvor hierarkiet stadig er en vigtig størrelse.

Til svulmende musik ser vi i traileren, hvordan Peter Sidenius, som er den unge mands borgerlige navn, får tilnavnet Lykke-Per på grund af sit høje ambitionsniveau. Han må kæmpe både for sine planer om et visionært energiprojekt og naturligvis kærligheden.

Filmen er produceret af Nordisk Film og TV 2 Danmark. En miniserie er også blevet produceret og bliver vist på TV 2 en endnu ukendt dato.

Lykke-Per er blevet udvalgt som åbningsfilm i Biografklub Danmarks program og har premiere 30. august.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko