28. feb. 2022

The Man Who Fell to Earth

Foto | Showtime

Serieudgave af David Bowie-film rammer tidens klimadebat og har Oscar-nomineret skuespiller fra 12 Years a Slave i hovedrollen.

Af Aske Nielsen

Historien om et rumvæsens rejse til Jorden i en søgen efter vand får ny aktualitet i tidens klimadebat.

I 1976 filmatiserede kultinstruktøren Nicolas Roeg romanen The Man Who Fell to Earth med popikonet Dawid Bowie i rollen som Thomas Newton.

Newton er en alien, der bliver distraheret af kvinder og tv, og derfor glemmer det oprindelige mål om at redde sin familie på hjemplaneten. Filmen er en af Bowies mest velansete, fordi rollen passer perfekt til popstjernens overjordiske persona.

Roegs film er en kritik af forbrugskultur, men en ny serie fra tv-kanalen Showtime tager udgangspunkt i klimaet. Denne gang bruges vandmanglen på den fremmede planet som en metafor for klimaforandringer på vores egen planet.

I serieudgaven spiller Bill Nighy en ældre version af Newton. Men hovedpersonen er et nyt rumvæsen fra samme planet ved navn Faraday, som spilles af Chiwetel Ejiofor, der er kendt fra den Oscar-vindende 12 Years a Slave.

Efter han er faldet til Jorden, møder Faraday den fattige alenemor Justin (Naomie Harris). De to kaster sig ud i et eventyr, hvor begge planeters skæbne er på spil.

”Min planet er døende, og jeres er på samme kurs,” siger Faraday i en visuelt flot trailer, der både har et stort rumskib og rumvæsener med gule øjne.

Traileren viser Newton fortælle Faraday, at han bliver nødt til at fortsætte den oprindelige mission. Dermed er der lagt op til en interessant fortsættelse af historien.

The Man Who Fell to Earth har premiere 24. april i USA og kan forhåbentlig ses kort efter i Danmark, hvor streamingtjenesten Paramount+ viser serier fra den amerikanske kanal.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko