26. okt. 2022

Organiseret vildskab

”Vi har accepteret den store destruktion af naturen, fordi vi ikke længere kender den,” siger Phie Ambo, der præsenterer trailer for dokumentar om kampen for mere vild natur.

Af Jonathan Lebeda

Under to procent af Danmarks areal er vild natur. Det vil regeringen lave om på ved at opføre femten naturnationalparker. 

I Organiseret vildskab følger instruktør Phie Ambo arbejdet med at omdanne området Hammer Bakker ved Aalborg fra opdyrket jord til vild natur. 

Phie Ambo er mest kendt for den prisvindende Family, og nu fortsætter hun et tidligere spor med at omdanne klimakampen til kunstneriske billeder. 

Senest var hun aktuel med dokumentarfilmen 70/30, som følger tilblivelsen af klimaloven. 

Organiseret vildskab er en film, der viser store visioners konfrontation med virkeligheden. Er vi mennesker klar til at lade naturen være fri igen, og ved vi stadigvæk, hvad det vil sige? 

En tåget dis svæver over grantræernes toppe, og legesyge sommerfugle flyver fra den ene markblomst til den anden i traileren til Organiseret vildskab. I modsætning til en brochure fra Den Danske Naturfond vækker de smukke billeder den danske natur til live, så selv en storbysnude kan blive engageret i kampen. 

Traileren ligger op til stor debat. Ikke alle er enige, når retningen for vores fælles natur skal lægges. 

Phie Ambo ønsker, at filmen kan vække et større interesse for den danske natur.

”Det skal meget gerne være en slags forstørrelsesglas, som vi kan kigge igennem og blive bedre til at opdage den danske natur. Jeg tror simpelthen kun, at vi har accepteret den store destruktion af naturen, fordi vi ikke længere kender den,” siger Phie Ambo i forbindelse med udgivelsen af traileren.

Organiseret vildskab har premiere den 22. november i udvalgte biografer og på TV 2 og TV 2 Play den 8. december.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko