02. okt. 2017

Peaky Blinders

Foto | BBC Two

Peaky Blinders vender tilbage med en fjerde sæson, som byder på nye alliancer og fjendskaber. Men det betyder samtidig en ny fare for forræderi.

Alt ånder ikke fred og ro for gangsterbossen Thomas Shelby (Cillian Murphy). 

Tværtimod bliver han og sine kumpaner jaget, selv om de vil slutte fred med deres tidligere rivaler. I traileren synger en kvinde Chris Isaacs Wicked Game, imens vi ser billeder af skudvekslinger og en hængning. 

Noget tyder på, at udvidelsen mod London har svækket Shelbys magt i Birmingham, hvor serien startede. Han vender derfor sin opmærksomhed tilbage igen mod hjembyen for at vise, hvem der bestemmer.

Har man fulgt serien, ved man, at det sjældent går stille for sig. Den hævntørstige og ambitiøse gadedreng begraver ikke stridsøksen længere tid end nødvendigt.

Den nye sæson viser Thomas Shelby som en desillusioneret realist, der er parat til at gøre alt for overleve. Men den hurtigt voksende organisation gør ham sårbar over for forræderi.

På rollelisten for den populære serie om en gangsterbande i 1920’erne ser vi, at Tom Hardy vender tilbage i rollen som den jødiske mafialeder Alfie Solomons. Den mest interessante nye skuespiller er Adrien Brody, hvis karakter holdes hemmelig.

Seriens skaber Steven Knight har sikret Peaky Blinders en femte sæson, som ifølge hjemmesiden Radio Times bliver den sidste sæson. Fjerde sæson får i Danmark eksklusiv premiere på C More i det sene efterår.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko