24. okt. 2017

Phantom Thread

Foto | Paul Thomas Anderson

Før Daniel Day-Lewis efter sigende trækker sig som skuespiller, kan man se ham som modedesigner i Paul Thomas Andersons næste film.

Tidligere i år annoncerede Daniel Day-Lewis, at han ville trække sig fra skuespilfaget efter sin kommende film. Den film, Phantom Thread, er der nu kommet en trailer på.

Paul Thomas Anderson sidder i instruktørstolen, ligesom han gjorde i sit første samarbejde med Day-Lewis på There Will Be Blood, der indbragte skuespilleren hans anden Oscar.

I Phantom Thread spiller Day-Lewis en britisk kjolemager, Reynolds Woodcock, der forelsker sig i den standhaftige kvinde Cyril (Lesley Manville).

Ud fra traileren at bedømme centrerer dramaet sig om deres arbejde sammen, hvor Cyril kræver stadig mere frihed af Reynolds, der bruger hende som en dukke til hans mange kjoler. En tidlig replik fra Reynolds tyder også på, at den ældre kjolemager har skeletter i skabet.

”Da jeg var en dreng, begyndte jeg at sy små beskeder ind i klædernes foring. Beskeder, som kun jeg vidste, var der,” siger han i starten af traileren.

Der er allerede snak om Oscar-chancer for den anerkendte skuespiller, hvilket ville være hans fjerde statuette efter Min venstre fod, Lincoln og altså There Will Be Blood.

Filmen er et kærlighedsdrama – et markant skift for Paul Thomas Anderson, der har været fascineret af amerikansk mytologi og magtfulde mænds forhold til hinanden.

Phantom Thread har dansk premiere 15. februar.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko