01. juni 2022

Salsa

Foto | Christian Torp

Stortalentet Jonas Risvig giver et ublu indblik i unges sexliv med dristig DR-serie.

Af Nicki Bruun

Jonas Risvig er et af Danmarks største instruktørtalenter.

Det har han bevist med en lang række kortfilm – blandt andet Ekko Shortlist Awards-vinderen Ingen siger farvel, men alle forsvinder – og et hav af serier.

Nu er den produktive instruktør klar til at indtage DR med en serie, der giver et ublu indblik i unges sexliv.

Traileren til Salsa lægger ikke fingre imellem, når en flok unge mennesker snakker om og dyrker sex i forskellige afskygninger. Den kan ses herover eller via dette link, men er aldersbegrænset, hvorfor man skal logge ind på YouTube.

Serien følger søstrene Uma og Victoria, der står på tærsklen til voksenlivet. De bliver på hver sin måde sat på prøve, da den norske dating-app Drift tager danske unge med storm.

Hurtigt bliver de unge kastet ud i alskens seksuelle eksperimenter, og der tegner sig et klart dilemma: Hvordan dyrker man en fri og sexpositiv tilgang uden at sætte sig selv overstyr?

Hovedrollerne spilles af Safina og Filippa Coster-Waldau, der som navnet antyder rigtignok er døtre af skuespillerne Nikolaj og Nukâka Coster-Waldau. De to unge kvinder får rig mulighed for at gå deres kendte forældre i bedene med en serie, som øjensynligt ikke er bange for at sætte publikum på prøve.

Jonas Risvig har gjort det til sit varemærke at italesætte unges verden og problemstillinger direkte og uden det voksne blik, som ungdomsfiktion gerne kaster på poderne.

Derfor bliver det særdeles spændende at se, om den talentfulde instruktør med sin nye serie både formår at underholde og skabe en samtale mellem unge.

Salsa får premiere på DRTV den 3. juni.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko