10. nov. 2017

The Shape of Water

Foto | Dan Laustsen

Guillermo del Toro vandt Guldløven i Venedig med sin fantastiske koldkrigshistorie om kærligheden mellem en stum kvinde og en havmand.

”Guillermo del Toros bedste film siden Pans labyrint,” skrev Ekkos udsendte om The Shape of Water på Venedig-festivalen, hvor filmen vandt Guldløven for to måneder siden.

Historien lyder da også som noget, ingen andre end den mexicanske auteur kan have udtænkt: Den stumme rengøringskvinde Eliza forelsker sig i en havmand, som en ond videnskabsmand har fanget i Brasilien.

Oven i den overnaturlige romantik foregår filmen i byen Baltimore på den amerikanske østkyst under 1960’ernes kolde krig. Det tilfører en bister-realistisk underlægningsstemning til filmen, der i forvejen stikker i mange retninger.

Til gengæld bindes det hele sammen af de smukke billeder, som den danske fotograf Dan Laustsen (Nattevagten og 864) står bag.

Traileren byder da også på lige dele uhygge med klimprende violiner og morsomt spil mellem den stumme Eliza (Sally Hawkins) og hendes kollega i skikkelse af Octavia Spencer.

Kærlighedsforholdet mellem Eliza og havmanden (Doug Jones) får dog ikke megen forklaring i traileren, som i stedet fokuserer ekstra på Michael Shannons dystre videnskabsmand, der ikke skyr nogen midler.

Russerne er nemlig ude efter hans havmand, og det accepterer en patriotisk amerikaner selvfølgelig ikke. Skal nogen torturere et fantastisk væsen, skal det naturligvis være ham selv!

The Shape of Water får dansk biografpremiere den 22. februar 2018.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko