27. feb. 2018

Skjold & Isabel

Foto | Wergeland Film

Ekko Shortlist-instruktørs første lange film er en rå coming-of-age-dokumentar om ung kærlighed og sorg, der får verdenspremiere på Cph:Dox.

”Hvem skal så være sur på dig og fortælle, hvad du gør forkert?” siger Isabel med et smil til Skjold.

De to teenagere er hinandens første kærester, men i dokumentaren Skjold & Isabel kan man følge deres kamp for at slå op. Det er nemlig ikke særligt let, når stærke følelser og tæt venskab holder én fast.

Super16-instruktøren Emil Næsby Hansen og hans producer Emil Kramhøft Dinsen var nomineret til bedste dokumentar ved Ekko Shortlist Awards 2014 for den livsbekræftende Thy som tilstand, der pt. ligger på en fornem 53. plads på All Time Shortlist. Her møder man en række af de mange interessante personligheder, der huserer på Thy-egnen.

I Skjold & Isabel bliver der, som titlen antyder, kastet et mere intimt blik på de to københavnske teenagere, der i løbet af en sommer deler dramatiske skænderier og lykkelige øjeblikke.

Kameraet kommer helt tæt på personerne i gode og dårlige stunder, og traileren skaber forventninger om en følsom dokumentar, som indfanger fornemmelsen af den ungdommelige kærlighed, de fleste nok vil genkende.

Skjold & Isabel får verdenspremiere den 17. marts på Cph:Dox 2018. Billetter til filmen kan købes her.

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko