26. juni 2015

Sommeren 92

Foto | Christian Geisnæs

De danske drenge er på banen i fuld vigør, når fortidens store sejr skal fejres endnu engang.

Så er den her. Traileren til Sommeren 92, altså. Og vi kommer stærkt fra land, når Ulrich Thomsen som Richard Møller Nielsen på klingende fynsk siger: ”Vil vi vinde, eller vil vi bare se godt ud?”

Det er ham og spillerne nemlig øjensynligt uenige om, da de i sommeren 1992 skal til Sverige for at deltage i EM-slutrunden, som substitut for et krigsplaget Jugoslavien.

Brian Laudrup (Cyron Melville) melder ud, at han ikke vil spille for det danske landshold, så længe Ricardo er træner. Han kommer dog på bedre tanker. John ”Faxe” Jensen (Esben Smed) fortæller sin forsmåede kone (Julie Zangenberg), at de er ude af turneringen inden ti dage. Og Kim Vilfort (Mikkel Boe Følsgaard) rejser hjem til sin syge datter, der til gengæld beder ham om at spille kampen.

Det hele er slået sammen til en ganske effektiv trailer, der med episk underlægningsmusik og hurtigt klippetempo bringer både spændingen og nostalgien i vejret.

Cyron Melville er selv en fremragende fodboldspiller – det ved vi fra Ekko Film Cup – og filmen blander skuespil og autentiske tv-billeder, når den skal vise fodboldkampene. Det ser man dog ikke i traileren.

Sommeren 92 er instrueret af Kasper Barfoed, som også har skrevet manuskriptet sammen med Anders August. Barfoed er manden bag væsensforskellige film som Tempelriddernes skat og Kandidaten. Vi krydser fingre for, at det går lige så godt som i 1992, når filmen får dansk premiere den 27. august.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko