22. maj 2020

Tenet

Foto | Warner Bros.

Christopher Nolan tager publikum med på en eksplosiv, hjernevridende tidsrejse for en gruppe agenter, der forsøger at forhindre Tredje Verdenskrig.

Af Nicki Bruun

Der er megen mystik omkring Christopher Nolans næste film, Tenet.

Det største spørgsmålstegn – hvornår den får premiere – er endnu ikke blevet endegyldigt besvaret. I Danmark står filmen til at få premiere 16. juli, men filmverdenen venter på at høre, om det bliver stoppet af coronakrisen.

Men i en ny trailer får man dog lidt mere at se og høre om selve handlingen.

Den navnløse hovedrolle spilles af John David Washington. Han er en slags agent, der kan manipulere med tiden og få den til at gå baglæns.

Sammen med en gruppe andre mennesker – spillet af blandt andre Robert Pattinson og Elizabeth Debicki – forsøger han at forhindre Tredje Verdenskrig i en række actionfyldte scener.

De tæller både en heftig skudduel i en proppet teatersal og et kæmpe fly, der braser gennem en bygning.

Det hele er holdt i et hidsigt tempo, der kræver, at både filmens personer og publikum holder skarpt øje. Christopher Nolan fortsætter med andre ord stilen fra sine vilde sci-fi-film: Inception og Interstellar.

Der er altså stadig flere spørgsmål end svar i forhold til Tenet, men den nye trailer giver publikum lov til at håbe, at filmen vil kunne opleves i biografmørket denne sommer.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko