10. apr. 2017

Thelma

Foto | Jakob Ihre

Joachim Trier kaster sig over horror-genren på sin egen, norske facon i ny film, hvor han efter Louder Than Bombs vender tilbage til modersmålet.

Efter at have debuteret med sin første engelsksprogede film, Louder Than Bombs, vender norske Joachim Trier tilbage til modersmålet med den lesbiske horrorfilm Thelma, der har fået sin første teaser-trailer.

Her følger vi pigen Thelma, som viser sin vrede over for Gud på grund af en kvindelig klassekammerat og hendes pludselige forsvinden.

Vi kommer omkring sygelige, angstlignende anfald, kropslige væsker, slanger og ikke mindst en mareridtsagtig fugl, der gelejdes med overnaturlig kraft mod en rude.

Endnu engang lader det til, at Joachim Trier har lavet et eksistentielt og angstprovokerende værk, som denne gang kredser om tro, kærlighed og straf.

Balletscener og præstationsangst vækker samtidig mindelser om Darren Aronofskys Black Swan, indpakket i den velkendte norske realisme, som man har set i Joachim Triers tidligere mesterværker Reprise og Oslo 31. august.

Thelma viser dermed en ny vej for den norske Trier, som prøver kræfter med horror-genrens mest grundfæstede konventioner. Således synes trailerens knitrende elektriske kortslutninger at afspejle en foruroligende ukontrolleret kræft i unge Thelma, spillet af Eili Harboe.

Joachim Triers gyser har gode muligheder for at få verdenspremiere i Cannes om en måneds tid, men selskabet Camera Film har allerede købt de danske rettigheder.

Thelma står til at få dansk premiere 30. november.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko