17. sep. 2021

Venuseffekten

Foto | Thomas Howalt Andersen

Den kvindelige kærlighed blomstrer i den stjernespækkede debutfilm af serieskaberen bag DR-hittet Doggystyle.

Af Nicki Bruun

Anna Emma Haudal skabte lynhurtigt et navn, da hendes ungdomsserie Doggystyle blev en af de mest populære titler på DR.

Nu er instruktøren og manuskriptforfatteren klar med sin debut i filmens verden.

Komediedramaet har fået ti millioner kroner i støtte fra Det Danske Filminstitut og gik en overgang under arbejdstitlen Pussy Power. Den er dog endt med at hedde Venuseffekten, og der er i filmens første trailer stadig fokus på det kvindelige køn i forskellige afskygninger.

Her møder vi unge Liv, der arbejder på sin families provinsgård. Det skaber rystelser, da hun forelsker sig. Det er nemlig ikke en fyr ved navn Andreas, men kvinden Andrea!

En samling af landets dygtigste skuespillere er med til at forløse instruktørens filmdebut. Sofie Gråbøl spiller mor, Lars Mikkelsen far og Morten Hee Andersen bror til hovedpersonen Liv.

Liv spilles af det unge talent Johanne Milland Pedersen, som står over for Josephine Park, der er blevet særdeles populær for sin rolle i Doggystyle.

Venuseffekten er en kærlighedshistorie om at turde elske sig selv og hinanden. Om kærligheden i sine forskellige faser og de normer og rollemønstre, der knytter sig til vores opfattelse af kærlighed. Og om at frigøre sig fra netop de forventninger og mønstre, vi har med hjemmefra,” udtaler instruktøren.

Anna Emma Haudal er foruden Doggystyle også kendt fra Ekko Shortlist, hvor hun står bag kortfilmen Sofa, der var nomineret ved Ekko Shortlist Awards i 2018.

Venuseffekten har premiere i danske biografer den 18. november.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko