21. sep. 2021

Verdens værste menneske

Foto | Oslo Pictures

Joachim Trier fuldender sin Oslo-trilogi med et bjergtagende komediedrama om en ung kvinde, der har svært ved at finde sin vej i livet.

Af Nicki Bruun

”Joachim Trier sætter med Verdens værste menneske prikken over i’et på sin Oslo-trilogi, der er et hovedværk i nyere filmkunst i Norden.”

Sådan skrev Ekkos chefredaktør begejstret efter verdenspremieren på Joachim Triers nye film på årets Cannes-festival.

Den halvdanske nordmand er kendt for mesterværkerne Reprise og Oslo, 31. august, og med Verdens værste menneske har han lavet endnu en mesterlig film om unge menneskers ubeslutsomhed.

Denne gang er det med en kvinde i centrum.

Renate Reinsve, som havde en lille rolle med en enkelt replik i debuten Oslo, 31. august, vandt i Cannes prisen for bedste kvindelige skuespiller for rollen som 30-årige Julie. Hun har svært ved at vælge en vej i livet og ikke mindst at finde ud af, hvem hun skal kaste sin kærlighed på.

”Jeg elsker dig. Men jeg elsker dig ikke,” siger Julie til sin kæreste (spillet af Triers hofskuespiller Anders Danielsen Lie) i traileren, som er på norsk med engelske undertekster.

Her får man en forsmag på en helt forrygende scene, hvor Julie i et fastfrosset øjeblik løber gennem Oslos gader for til sidst at få et bjergtagende kys.

Verdens værste menneske får premiere i danske biografer den 16. juni som afslutningsfilm i sæsonens program hos Biografklub Danmark. Der er alt for lang tid til, men I kan godt glæde jer!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko