04. okt. 2018

Vice

Foto | Greig Fraser

Christian Bale har spist sig smækfed til rollen som den magtfulde vicepræsident Dick Cheney i biografisk drama.

En ung og velvillig George W. Bush sidder ved frokostbordet og gnasker på et kyllingelår. Han har et tilbud til den tykke herre overfor sig.

”Jeg vil have dig som min VP (vicepræsident, red.). Hvad siger du?”

”Vicepræsidentposten er mest et symbolsk job,” forklarer Dick Cheney sin frokostpartner. Men det er et tilbud, han ikke kan sige nej til.

Det er rammen for traileren til Vice – historien om bureaukraten, der blev en af de mest fremtrædende vicepræsidenter i amerikansk historie som højrehånd for George W. Bush i årene 2001-2009.

Bag den tykmavede Dick Cheney gemmer sig ingen ringere end Christian Bale. Atten kilo har han taget på til rollen som vicepræsidenten, og noget tyder på, at castingen rammer plet hele vejen rundt.

Sam Rockwell ligner den unge George W. Bush ganske godt. Men spørgsmålet er, om filmen får portrætteret den tidligere amerikanske præsident lige lovligt underlegen? I traileren fremstår han nemlig som en slags marionetdukke for Dick Cheney.

De fleste vil nok huske Dick Cheney for hans mad- og magtbegær. Så det bliver spændende, om instruktør Adam McKay formår at skabe et nuanceret portræt af manden.

McKay har gennem karrieren skrevet og instrueret utallige komedier, men i de senere år har han kastet sig mere over dramagenren. Det klarede han ganske flot med The Big Short, der udstiller finanskrisen med humor og skarphed.

På rollelisten medvirker desuden Amy Adams som konen Lynne Cheney og Steve Carell som forsvarsminister.

Vice får dansk premiere 31. januar 2019.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko