07. nov. 2019

Wendy

Foto | Sturla Brandth Grøvlen

Instruktøren bag mesterværket Hushpuppy er tilbage med en film, der fortolker historien om Peter Pan fra en kvindelig synsvinkel.

Af Nicki Bruun

Da dengang blot 30-årige Benh Zeitlin i 2012 debuterede med mesterværket Hushpuppy, var det til store roser fra Ekkos anmelder.

Hushpuppy forvandler en social tragedie a la Katrina til en livsbekræftende fabel og et filmisk festfyrværkeri, så man ser til med åben mund og polypper,” skrev chefredaktør Claus Christensen i sin seksstjernede anmeldelse.

Desværre har det taget mange år for instruktøren at følge op på filmen om en lille piges liv i USA’s sumpede underklasse.

Nu er Zeitlin dog tilbage, og der er ikke sparet på armbevægelserne i den første trailer til Wendy. Bombastisk musik møder storslåede naturbilleder i historien, som er en meget fri filmatisering af fortællingen om Peter Pan, der ikke ville blive voksen og slår følgeskab med en gruppe andre børn.

Som titlen indikerer, er hovedpersonen denne gang pigen Wendy. I en magisk-realistisk verden tager hun på eventyr for at bevare barndommens uskyld.

Ligesom Hushpuppy ligner Wendy en på samme tid barsk og følsom film, der tager børns følelser alvorligt. Den smukke trailer gør filmen oplagt kandidat til en af næste års mest ventede film.

Det virker oplagt, at filmen skal få verdenspremiere til januar på den amerikanske Sundance-festival, hvor Hushpuppy blev vist første gang, men det er endnu ikke offentliggjort.

Wendy står til verdenspremiere rundt omkring i verden den 28. februar, men en dansk premieredato kendes endnu ikke.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko