06. dec. 2017

Wormwood

Foto | Nicole Rivelli

Netflix rider videre på true crime-bølgen med en hyldet dokumentarinstruktørs serie om et mystisk dødsfald og CIA’s LSD-eksperimenter.

Hvis navnet Errol Morris ikke vækker genklang, har man mange stærke dokumentaroplevelser til gode.

Den 69-årige dokumentarist har over de sidste 40 år stået bag skelsættende mesterværker som Gates of Heaven, The Thin Blue Line og Fog of War. Særligt The Thin Blue Line er gået over i filmhistorien, dels fordi filmen med sine stærkt stiliserede rekonstruktioner var banebrydende, dels fordi Errol Morris afslørede, at en uskyldig mand var blevet dømt for mord.

Hans næste hedder Wormwood og er en serie i seks afsnit. Den er produceret for Netflix, som netop har offentliggjort den første lange trailer.

Her står det hurtigt klart, at vi er i det samme true crime-territorium, som vi så i HBO-serien The Jinx, hvor rigmanden Robert Durst får endevendt sine skyggesider.

Wormwood handler om den midaldrende Eric Olson, der prøver at finde ud af, hvordan hans far Frank i sin tid døde. Der er nemlig meget mystik om sagen, som involverer efterretningstjenesten CIA og deres eksperimenter med LSD på mennesker. Kan det være forklaringen på, at Frank Olson en decemberdag i 1953 faldt i døden fra et hotel i New York?

Kendte skuespillere som Peter Sarsgaard, Molly Parker og Bob Balaban medvirker i serien i rekonstruktioner af fortidens begivenheder.

Serien fik premiere på Venedig-festivalen i efteråret til fremragende anmeldelser og kan heldigvis ses meget snart i Danmark.

Wormwood har premiere på Netflix den 15. december.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko