Anmeldelser

For tag: cannes
1 - 12 ud af 20
Biografanmeldelse
01. jan. 2020 | 19:15

Parasite

Bong Joon-hos skamløst underholdende allegori over den absurde forskel mellem rig og fattig er ikke bare bedste film i 2019, men et hovedværk i moderne filmkunst.

Biografanmeldelse
04. feb. 2019 | 16:41

Kapernaum

Man ser det barske og gribende drama om en tolvårig dreng, der forsøger at overleve i storbyen med en baby på slæb, gennem et regulært tårebad.

Biografanmeldelse
30. dec. 2012 | 12:54

Hushpuppy

Social tragedie som Katrina forvandles til en livsbekræftende fabel og et filmisk festfyrværkeri.

Biografanmeldelse
19. dec. 2012 | 08:00

Amour

Michael Hanekes Guldpalme-vinder fortjener alle de stjerner, den kan få, skriver Klaus Rifbjerg.

Biografanmeldelse
10. feb. 2020 | 22:13

A Hidden Life

Terrence Malick lykkes endelig med at give sit spirituelle filmsprog om menneskets relation til kosmos en stærk historie, som taler til vor tid.

Biografanmeldelse
31. jan. 2020 | 18:14

Portræt af en kvinde i flammer

Besnærende fransk drama udfolder kvindelig erotik med vidunderlig sanselighed og kunsthistorien i baggrunden.

Biografanmeldelse
05. dec. 2019 | 20:40

Sorry We Missed You

Ken Loach spidder det umenneskelige freelance-arbejdsmarked med en gribende beretning om en kernefamilie, hvor én ulykke kan få hele korthuset til at vælte.

Biografanmeldelse
27. apr. 2019 | 10:20

Lazzaro den lykkelige

Italienske Alice Rohrwacher sammenfletter en virkelighedsnær historie om udnyttelse og modgang
 med skrøner og magiske visioner i en af de seneste års mest originale film.

Biografanmeldelse
11. dec. 2018 | 12:17

Cold War

Pawlikowskis personlige værk er et smerteligt og suggestivt vintereventyr om at leve på polsk under Den Kolde Krig.

Biografanmeldelse
05. okt. 2018 | 09:24

Shoplift­ers

Japanske Kore-eda får os ubesværet til at reflektere over moral og familiebegrebet i sin vidunderligt gribende Guldpalme-vinder, der er en af årets store film.

Biografanmeldelse
23. sep. 2018 | 00:46

Grænse

Under en fernis af genrekultfilm udforsker Ali Abbasi grænsen mellem menneske og dyr i et formidabelt eventyr, der knytter an til emner som migration og flydende kønsroller.

Biografanmeldelse
13. mar. 2016 | 13:32

Dheepan

Jacques Audiard sætter fingeren på Europas ømmeste punkt med et potent og vildt drama, der er båret af en humanisme, som er alt andet end blødsøden.

© Filmmagasinet Ekko