Serieanmeldelse
04. sep. 2019 | 15:33 - Opdateret 05. sep. 2019 | 06:01

GG Horsens

Foto | Wasabi Film
En træt Julie Zangenberg har rollen som Sandra, der sætter sig for at bevise, at hun er lige så god til at spille Counter-Strike som drengene.

Klichéfyldt komedieserie om gamere virker til at være skrevet af et menneske, der aldrig har spillet computerspil.

Af Frida Marquard

Piger og gaming.

Det passer sammen som en fisk i Sahara-ørkenen og Nutella på en stegt rødspættefilet. Eller hvordan er det nu lige, det er?

Sandra er vild med computerspil og i særdeleshed skydespillet Counter-Strike. Men de forstadsrige forældre vil hellere have hende ind på jurastudiet, og så er der ikke tid til at spille computer.

Imidlertid får Sandra muligheden for at spille mod et hold kendte, mandlige spillere. Da hun overraskende vinder, er vejen banet for en karriere som professionel gamer.

Faktisk er der et solidt og støt stigende antal kvindelige spilentusiaster, men spilindustrien er stadig så domineret af mænd, at det kan være svært for kvinder at blive taget alvorligt i e-sport – altså computerspil på konkurrenceniveau.

Så langt så godt.

Webserien GG Horsens har faktisk en præmis med potentiale til at skabe god, ungdomsrelevant komik. Men det er desværre det eneste positive, man kan sige om serien.

GG Horsens er TV Syd og TV 2 Østjyllands første egenproducerede serie, og den er skrevet og instrueret af Morten Vogt Urup, kendt for komedieserien Hedensted High.

Humoren er fjollet og uopfindsom på niveau med nørdhumor a la The Big Bang Theory.

Der er Counter-Strike-gamere, som sniffer energidrik, en fortærsket kliché af en sindssyg russer og rollespillere, der lever sig for meget ind i den fiktive spilverden. De velkendte stereotyper fra Chris og chokoladefabrikken trives stadig.

Man griner ad de mennesker, som serien portrætterer, og det er et usædvanligt valg, eftersom serien netop retter sig mod computerspil-ungdommen. Gamere er nørder, og eftersom nørder åbenbart er asociale tabere, der ikke kan score piger, er de sjove at grine ad.

Det største problem er dog, at GG Horsens virker som skrevet af en person, der aldrig har så meget som set et spil Counter-Strike eller talt med en person, som går op i e-sport.

Det svarer til at skrive en fodboldfilm uden at have set en fodboldkamp eller været på et stadion.

En træt Julie Zangenberg spiller Sandra, en rolle, der lige så godt kunne havde været skrevet til Live fra Bremen. En ensom gamerpige i en mandsdomineret subkultur har absolut potentiale, men desværre har Sandra mindre personlighed end en papfigur.

Hun er den rebelske unge kvinde, der går imod sine forældres planer for hende. Men konflikten er fortænkt. For hvorfor kan man ikke spille computerspil, mens man studerer jura?

Og så bliver vi nødt til at tale om alder.

Sandras holdkammerater skal forestille at være i starten af tyverne, men skuespillerne er i starten af 30’erne.

Holdet ledes af den 43-årige Henning (Jonas Schmidt), og det skurrer i ørerne, når Sandra og co. gør grin med Henning, fordi han er for gammel til at spille Counter-Strike. Gaming har ingen alder, men man kan undre sig over, hvorfor man ikke har forsøgt at finde skuespillere, der er tættere på seriens målgruppe.

Man kan trøste sig med, at hvert afsnit har en spilletid på kun tolv minutter. Hurtigt set, hurtigere fordøjet og endnu hurtigere glemt.

Trailer: GG Horsens

Kommentarer

Titel:
GG Horsens

Sæson:
1

Land:
Danmark

År:
2019

Serieskaber:
Morten Vogt Urup

Medvirkende:
Julie Zangenberg, Albert Dyrlund Jensen, Jonas Schmidt, Andreas Bo Pedersen

Spilletid:
Otte afsnit af tolv minutter

Anmeldelse:
Tre afsnit

Premiere:
31. august på YouTube

© Filmmagasinet Ekko