Serieanmeldelse
07. maj 2022 | 13:15

How I Met Your Father

Foto | Patrick Wymore
Hilary Duff har rollen som den unge Sophie (med blå kjole), der på pubben hygger sig med vennerne og efter 87 fejlslagne Tinder-dates stadig tror på den eneste ene.

Sitcom vender How I Met Your Mother på hovedet og ser fra år 2050 underholdende, men også noget uempatisk tilbage på en vennegruppe i vores samtid.

Af Patricia Smollerup

Det handler om historien – ikke målet i sig selv, men vejen derhen er afgørende. 

Det blev i den grad bekræftet, da man gennem ni sæsoner over næsten ti år i How I Met Your Mother kunne følge Ted fortælle sine børn om tiden sammen med vennegruppen på Manhattan, der endte med at føre til mødet med børnenes mor. 

Nu er det med omvendt fortegn, når Sophie i Isaac Aptaker og Elizabeth Bergers sitcom How I Met Your Father i år 2050 fortæller sin søn om, hvordan hun tilbage i 2022 mødte hans far. 

Det fører til introduktionen af en ny venneflok og masser af romantiske forviklinger. 

Den unge Sophie (Hilary Duff) leder i slutningen af tyverne efter den eneste ene. Selv efter 87 fejlslagne Tinder-dates, en fraværende far og en mor, der festede lovligt meget, er hun en håbløs romantiker – overbevist om, at den helt store kærlighed er lige om hjørnet. 

I vennegruppen er Sophies mere cool sambo Valentina (Francia Raisa), der lige er begyndt at ses med den halvdumme overklasse-englænder Charlie (Tom Ainsley), som forgæves forsøger at tilpasse sig det mere afslappede newyorker-miljø. 

Sid (Suraj Sharma) kæmper med at få langdistanceforholdet til at fungere med sin nyligt forlovede, og Jesse (Christopher Lowell) bearbejder sit knuste hjerte, efter at hans frieri brutalt blev afvist. Ydmygelsen blev tilmed optaget og endte som et viralt hit, som selv Michelle Obama likede. 

Endelig er der Jesses adopterede, lesbiske lillesøster Ellen (Tien Tran) fra Vietnam. Hun er netop ankommet til storbyen og er ovenud begejstret for de uendeligt mange muligheder, New York tilbyder. 

Serien følger en efterhånden rimelig fortærsket sitcom-formel til punkt og prikke: En gruppe venner får hverdagen til at gå og leder efter kærligheden i The Big Apple. 

Det er let og til tider vittig underholdning. Som når Ellen med udsøgt begejstring kommer med en meget detaljeret beskrivelse af, hvordan hendes aften i byen højst sandsynlig vil forløbe sig. 

Og man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet, når Sophie kort efter at have besluttet sig for at afbryde kontakten til en flirt, som svigtede hende, bilder sig selv ind, at det er klogt lige at sende et kort, sjovt og charmerende svar på hans sms. 

Altså bare så han ved, hvad han går glip af. 

Men det er svært at mærke et oprigtigt bånd mellem vennerne i gruppen. Det hele virker en smule overgearet og kunstigt, og der er ingen særlig charme ved gruppens medlemmer, som gør, at man har lyst til at lære dem bedre af kende. 

Samtidig er serien lidt for ivrig efter at være aktuel og moderne. ”Som alle kærlighedshistorier i 2022 starter denne med en Tinderdate,” fortæller den ældre Sophie, og konstant bliver man mindet om den digitale, sociale medie-tid, vi lever i. 

Tinderdates, udtryk som ”FOMO” og ”YOLO”, Instagram DM’s og et viralt frieri. Alligevel bliver det ironisk nok aldrig en naturlig del af personernes hverdag. 

How I Met Your Father er let konsumeret underholdning, men formår ikke at blive den hjertevarme sitcom-serie, som den har ambitioner om at være.

Trailer: How I Met Your Father

Kommentarer

Titel:
How I Met Your Father

Land:
USA

År:
2022

Serieskaber:
Isaac Aptaker, Elizabeth Berger

Medvirkende:
Hilary Duff, Christopher Lowell, Francia Raisa, Suraj Sharma, Kim Cattrall

Spilletid:
Ti afsnit af cirka 25 minutter

Anmeldelse:
Fire afsnit

Premiere:
11. maj på Disney+

© Filmmagasinet Ekko