Biografanmeldelse
15. juli 2020 | 21:53

I Still Believe

Foto | Mike Kubeisy
Når KJ Apa fremfører den kristne Jeremy Camps sange, tror man gerne, at Herren er med ham.

Autentisk drama med kristent budskab kan takke Gud og coronavirus for at have fundet vej til biografen.

Af Claus Nygaard Petersen

Det hører til sjældenhederne, at en kristen film bliver udsendt i biograferne på disse breddegrader.

De er fast inventar i de amerikanske biografer, men herhjemme må de nøjes med at blive vist på TV3 Puls eller Kanal 4.

Men takket være coronavirus lader de store sommerfilm fra USA vente på sig, og filmbranchen er nu så desperat, at man søger hjælp hos Vorherre.

Formularen er enkel.

En oftest ung person kommer i alvorlig tvivl om sin tro. Han eller hun går igennem et helvede, men det munder ud i, at Gud har en plan med alting, og troen på den almægtige er større end nogensinde før.

I Still Believe er tro mod formlen, selv om distributøren Nordisk Film gør sig umage for at skjule den religiøse mission, der kunne skræmme jordbundne danskere væk.

Baseret på den sande historie om musikeren Jeremy Camp følger vi knægten, der starter på universitetet og møder sit livs kærlighed, Melissa.

Men det er kompliceret, da hun får beundrende blikke fra den kristne rockmusiker Jean-Luc, som er det helt store idol for den aspirerende musiker.

Sød musik opstår dog alligevel mellem Melissa og Jeremy, og da hun bliver diagnosticeret med kræft i æggestokkene, frier han til hende.

Halleluja!

Men det er jo selvfølgelig ikke slut på historien, hvor de lidende personer lige endnu engang skal igennem skærsilden for at få testet deres hengivenhed til Herren.

Filmen leverer, hvad den skal. Nemlig en historie om, at selv når det ser allerværst ud, gælder det om at bevare troen, for alt er del af Guds plan.

Vi får imponerende billeder, hvor det amerikanske landskab og kyster bliver vist på den mest flatterende måde. Brusende bølger mod de hawaiianske og californiske strande er så betagende, at selv den mest indædte ateist får lyst til at sige et lille ”amen”.

Manuskriptet er til gengæld noget juks.

Troens nødvendighed bliver naglet fast med syvtommersøm, og de endimensionelle personers eneste funktion er at bære budskabet i mål.

De eksisterer, så de kan tjene Jesus.

Hvor andre filmmagere – som Martin Scorsese og Terrence Malick – bruger religionen til at studere mennesket, har I Still Believe mere karakter af rendyrket Jesus-propaganda.

Værket er skabt af brødrene Jon og Andrew Erwin for selskabet Kingdom Story Company, der specialiserer sig i film og tv-serier med et positivt kristent budskab. Det kommer ikke til at handle om mennesker, men om deres tro, og så kan navne og individer udskiftes fra projekt til projekt.

Til at indfange mainstream-publikummet hjælper det, at KJ Apa spiller Jeremy. Skuespilleren er primært kendt fra rollen som Archie Andrews i tv-serien Riverdale og har en charme, der er svær ikke at blive smittet af.

Når han fremfører filmens sange, tror man gerne, at Herren er med ham.

Forhåbentlig er han også snart med den lidende biografbranche, så film som I Still Believe ryger tilbage på deres rette plads, klokken 21:30 på TV3 Puls.

Trailer: I Still Believe

Kommentarer

Titel:
I Still Believe

Land:
USA

År:
2020

Instruktør:
Jon Erwin, Andrew Erwin

Manuskript:
Jon Erwin, Jon Gunn

Medvirkende:
KJ Apa, Britt Robertson, Gary Sinise, Shania Twain

Spilletid:
115 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for alle

Premiere:
16. juli

© Filmmagasinet Ekko