Anmeldelser / Biografanmeldelse

1 - 12 ud af 2456
Biografanmeldelse
14. maj 2024 | 17:22

About Dry Grasses

Med et poetisk-realistisk håndelag er Nuri Bilge Ceylans skiftevis rystende og rørende antihelte-portræt som at gå igennem et menneskelivs faser på en årstidscyklus.

Biografanmeldelse
30. jan. 2024 | 10:58

Drengen og hejren

I sin første film i et årti leverer mesteren Hayao Miyazaki ren filmmagi med historie om at have hjertet åbent og holde fast i fantasien.

Biografanmeldelse
13. jan. 2024 | 17:38

Poor Things

Fablen om en kvinde med et spædbarns hjerne – forrygende spillet af Emma Stone – er et vidunderligt sprudlende og tankevækkende studie af, hvilke stakkels væsner vi mennesker egentlig er.

Biografanmeldelse
09. jan. 2024 | 07:23

The Zone of Interest

Ved at studere gerningsmændene i holocaust har Jonathan Glazer skabt et mesterværk af historiske dimensioner, som viser, hvad der sker, når vi giver slip på det menneskelige.

Biografanmeldelse
18. mar. 2023 | 22:12

The Fabelmans

Uden bitterhed skildrer Steven Spielberg opvæksten og forældrenes skilsmisse i sin imponerende karrieres mest personlige og rørende film.

Biografanmeldelse
24. jan. 2023 | 22:17

Aftersun

Mesterlig skotsk debutfilm forvandler far og datters charterferie til et sanseligt erindringsværk, som skaber små menneskerystelser og viser det ordinære, der former os.

Biografanmeldelse
17. jan. 2023 | 05:45

The Banshees of Inisherin

Med en dansk klipper og et formidabelt filmhold har Martin McDonagh skabt et sorthumoristisk og åndeløst smukt mesterværk om venlighed kontra kunstneriske ambitioner.

Biografanmeldelse
08. dec. 2022 | 11:50

Decision to Leave

Instruktøren bag Oldboy har begået et mesterværk af en erotisk detektivhistorie, hvor kvindelig skuespillers æggende præstation er den hemmelige ingrediens.

Biografanmeldelse
16. sep. 2022 | 09:56

Triangle of Sadness

Ruben Östlunds grænseoverskridende Guldpalmevinder er blændende original samfundssatire af en filmisk antropolog på toppen af sin karriere.

Biografanmeldelse
28. juni 2022 | 13:57

Memoria

Thailandsk mesterinstruktørs hypnotiske og sansekildrende film med Tilda Swinton får som en drømmende åbenbaring tiden til at stå stille.

Biografanmeldelse
10. juni 2022 | 07:33

Verdens værste menneske

Joachim Trier har skabt en drøm af en afslutning på Oslo-trilogien, der vil stå tilbage som et signalement af vor tid og er et hovedværk i nordisk kultur.

Biografanmeldelse
22. feb. 2022 | 11:01

The Godfather

Francis Ford Coppolas mesterlige familiesaga om mafiakriminalitet og den amerikanske drøm er 50 år efter premieren stadig ikke overgået i chokerende voldsomhed.

© Filmmagasinet Ekko