Anmeldelser / Biografanmeldelse

25 - 36 ud af 1714
Biografanmeldelse
27. nov. 2019 | 13:08

En hvid, hvid dag

Med en overraskende morsom perle om sorg og smerte træder Hlynur Pálmason i karakter som et af europæisk films største talenter.

Biografanmeldelse
01. jan. 2020 | 19:15

Parasite

Bong Joon-hos skamløst underholdende allegori over den absurde forskel mellem rig og fattig er ikke bare bedste film i 2019, men et hovedværk i moderne filmkunst.

Biografanmeldelse
23. dec. 2019 | 07:20

1917

Sam Mendes forener på fornemste vis grufuld, historisk realisme med et menneskeligt melodrama, men hovedpersonen i krigsfilmen er kameraet.

Biografanmeldelse
10. juni 2014 | 15:53

En flænge i himlen

Der skal advares om klumper i halsen under denne teenageromance med iltslanger og kræftdiagnose. Filmen tager døden og kærligheden alvorligt og er tilsyneladende vaccineret imod følelsesporno.

Biografanmeldelse
18. mar. 2019 | 14:04

Dron­nin­gen

Trine Dyrholm leverer karrierens største præstation som en moden kvinde i sine drifters vold. Instruktør May el-Toukhy og filmholdet har skabt et raffineret og kompromisløst drama om en forbudt affære.

Biografanmeldelse
17. feb. 2015 | 09:42

Whiplash

En jazz-film klippet som en actionfilm med Oscar-værdigt skuespil får chefredaktøren til at bryde ud i spontan jubel i biografen.

Biografanmeldelse
18. juli 2018 | 17:18

Sicario 2: Soldado

Værdig efterfølger skildrer hårdkogte karakterer med bløde hjerter i en hyperrealistisk kamp mod terror.

Biografanmeldelse
11. nov. 2019 | 17:15

The Irishman

Martin Scorsese er fuld af ungdommelig energi i blodig og stjernespækket gangsterfilm om den mest berygtede amerikanske krimisag fra 1970’erne.

Biografanmeldelse
03. jan. 2020 | 19:39

Bjørnene fra Sicilien

Fransk-italiensk animationsfilm er visuelt forfriskende og løfter sig over det gængse børneeventyr med en sammensat tematik om grådighed og klimaflygtninge.

Biografanmeldelse
14. maj 2015 | 00:00

Mad Max: Fury Road

Mad Max gør al fanfrygt til skamme: George Miller har ikke blot lavet en mesterlig reboot, men årets hidtil bedste genrefilm.

Biografanmeldelse
27. nov. 2017 | 09:20

Væbnet med ord & vinger

Livsbekræftende og bevægende dokumentar om Michael Strunges liv går bag om myten og når ind til en forunderlig eksistens.

Biografanmeldelse
19. dec. 2018 | 19:58

Ternet Ninja

Danmarks største komiker, Anders Matthesen, rusker op i børn og voksne med en vidunderligt morsom og meningsfuld animationsfilm.

© Filmmagasinet Ekko