Anmeldelser / Boganmeldelse

13 - 23 ud af 23
Boganmeldelse
07. nov. 2017 | 18:18

Højt at flyve

Den detroniserede filmtopadvokat Johan Schlüters erindringsbog giver selv den klareste forklaring på, hvorfor han er sigtet for millionbedrag, skriver advokat Asger Thylstrup i sin anmeldelse.

Boganmeldelse
22. feb. 2013 | 23:19

Jeg ville først finde sandheden

Lars Movin har lavet grundig og tankevækkende bog om instruktøren Jon Bang Carlsen, der opfandt begrebet ”iscenesat dokumentarisme” længe før, det kom på mode.

Boganmeldelse
28. nov. 2012 | 12:18

Lene og Sven Grønlykke – et erin­drings­portræt

Datterens bog om Lene og Sven Grønlykke minder os om, hvordan ægteparret bag genistregen Balladen om Carl-Henning gjorde verden større og sjovere.

Boganmeldelse
10. juni 2019 | 15:32

Maske og menneske

Asta Nielsen hyldes som skabsfeminist og queer-ikon i en velskreven og rigt illustreret bog, der kommer hele vejen rundt om stumfilmdivaen.

Boganmeldelse
08. juni 2015 | 16:30

Mine helte

Filminstruktøren Jørgen Leth hylder sine helte i en billedrig og herligt egocentrisk bog, der flyver læseren fra polske filmkomponister til krigsherrer i Haiti.

Boganmeldelse
10. sep. 2015 | 14:55

Mænd bærer min kiste

Gættelegen om, hvem der er hvem, skygger for filminstruktør Jenle Hallunds sympatiske forsøg på at skildre en kvindes problematiske forhold til forskellige mænd i nøgleroman.

Boganmeldelse
18. okt. 2018 | 07:31

Olsen Banden

Overdådig coffee table-bog beretter spændende om den populære filmseries tilblivelse fra helikopterperspektiv med nørdede neddyk i detaljer.

Boganmeldelse
23. sep. 2014 | 09:45

Pa­ra­dok­sets kunst

Det er absolut tilfredsstillende og totalt frustrerende at læse Andreas Halskovs nørdede monografi om vor tids ultimative auteur: David Lynch.

Boganmeldelse
06. juli 2018 | 11:44

Room to Dream

David Lynch’ selvbiografi er et definitivt værk, der modsætter sig analyse og giver læserne plads til at drømme.

Boganmeldelse
01. okt. 2015 | 10:12

Tardini – 40 for­ry­gen­de år i dansk film

Bogen om en af vores store producere er et stykke dansk filmhistorie brolagt med celebre skandaler, men også fyldt med interessant viden.

Boganmeldelse
10. maj 2013 | 07:59

Zentropia

De mest kontroversielle ting berøres ikke i overfladisk Zentropa-bog, der udstiller Peter Aalbæk Jensen som chefen fra Helvede.

© Filmmagasinet Ekko