Serieanmeldelse
18. feb. 2021 | 10:58

Love, Victor

Foto | Gilles Mingasson
Victor (Michael Cimino) ser forfjamsket til, når Benji (George Sear) tørrer spildt mælk af hans trøje efter et uheld.

Fortsættelse af populær homofilm serveres som morsom ungdomsserie krydret med en ung mands hemmelige begær.

Af Kjartan Hansen

Unge Victor kæmper med sin seksualitet. 

Han føler ikke, at det er forkert at bejle til en kvinde, selv om han også er til mænd. Omvendt tyder noget på, at hans flirt med det modsatte køn er et påtaget forsøg på at skjule sin seksualitet. 

Serien Love, Victor udspiller sig et par år efter handlingen i filmen Love, Simon, hvor titelkarakteren springer ud som bøsse i den frisindede by Creekwood. Her jubler borgerne, når han til karneval kysser med en fyr i pariserjulet. 

Den nye serie følger Victor Salazar (Michael Cimino – ja, han hedder det samme som instruktøren bag Deer Hunter), der sammen med familien er flyttet til selvsamme by. 

Love, Victor henviser flere gange til forgængeren. 

”Det minder mig om mit første kys,” siger urkomiske Natasha Rothwells rektor fru Albright drømmende, når hun første skoledag fortæller Victor om begivenhederne i Love, Simon

Snart forsvinder smilet fra hendes læber. Hun spærrer øjnene op, som fik hun en åbenbaring og tilføjer: ”Ham, jeg kyssede med, var vist også bøsse!” 

Victor er også til fyre, men som ny spiller på skolens basketball-hold tør han ikke drømme om, hvordan holdkammeraterne ville reagere, hvis han sprang ud. Ikke mindst er han bange for, hvad familien, der netop har rykket teltpælene op fra den konservative delstat Texas, vil mene om det. 

Uden andre at tale med finder Victor den sagnomspundne Simon på sociale medier. Hvert afsnit starter og slutter med deres løbende snak om seksualitet. 

Imens får Victor et godt øje til den charmerende Benji (George Sear). Han er for længst sprunget ud og arbejder sammen med hovedpersonen på en café. 

I en indtagende scene lærer Benji Victor at lave en caffe latte, mens en sensuel soul-melodi spiller. Langsomt følger kameraet sultent hver en bevægelse, indtil mælkeskummeren fallisk sprøjter ud over Victor, og Benji tørrer mælken af ham med et smil. 

Trods de seksuelle overtoner inviterer Victor skolens populære pige Mia (Rachel Hilson) med i karnevalet, da det vender tilbage til byen. 

Seriens humor har fingeren på pulsen. 

En af pigerne i Victors klasse har en sladderblog, som hun kalder ”Creek Secrets”. Det er en tydelig stikpille til den sladder, som medierne lever af – inklusive en serie som Gossip Girl.  

”Kan du købe churros til os? Undskyld, det var racistisk,” siger hovedpersonens løjerlige ven Felix, da han kommer i tanke om, at kammeraten er latino. 

Replikken rammer plet i en tid, hvor man gerne vil udfordre strukturel racisme, mens man stiller spørgsmålstegn ved politisk korrekthed. 

Love, Victor risikerer nogle gange at blive for poleret og sukkersød. Vi befinder os i pæne omgivelser med smukke mennesker, der alt for let bearbejder og italesætter dyb sorg og traumer. Det kunne have været spændende at udfolde konflikterne med mere realistiske virkemidler. 

Der er blandt andet et krisemøde derhjemme, når søsteren Pilar (Isabella Ferreira) afslører, at moren har været utro med en ven af familien. 

Det er desuden besynderligt, at Pilar iklædes en poset Nirvana-t-shirt for at udtrykke, at familien er mindre bemidlet. Det har den stik modsatte effekt i en tid, hvor trendy teenagere som Billie Eilish draperes i løstsiddende genbrugstøj pyntet med ironiske referencer til musikidoler fra en svunden tid. 

Ikke desto mindre rammer serien hovedet på sømmet, når den skildrer, hvordan en ung skabsbøsse oplever begær. Victor prøver utrætteligt at leve op til sin egen forestilling om familiens heteroseksuelle ideal. 

Men hver gang Benji kommer ind i billedet, falmer verden omkring Victor. Ikke kun fordi Benji er pæn og charmerende, men også fordi han lever det liv, som Victor er bange for at springe ud i. 

Det er i sig selv uventet realistisk for ungdomsgenren.

Trailer: Love, Victor

Kommentarer

Titel:
Love, Victor

Sæson:
1

Land:
USA

År:
2020

Serieskaber:
Isaac Aptakar, Elizabeth Berger

Medvirkende:
Michael Cimino, George Sear, Rachel Hilson, Anthony Turpel, Bebe Wood, Mason Gooding

Spilletid:
Ti afsnit af cirka 30 minutter

Anmeldelse:
Fire afsnit

Premiere:
23. februar på Disney+

© Filmmagasinet Ekko