Biografanmeldelse
16. juni 2016 | 03:47

Now You See Me 2

Foto | Jay Maidment
Daniel Radcliffe (i midten) kidnapper en gruppe magikere, fordi han vil have dem til at stjæle en chip. Fuldskægget er muligvis for at undgå Harry Potter-looket.

En flok af de største amerikanske skuespillere er igen samlet for at trylle. Desværre insisterer filmen på at forklare alle spektakulære illusioner ihjel.

Af Jeppe Mørch

Det mest interessante ved en tryllekunst er selve illusionen. Det er selvfølgelig for sin egen skyld, at magikeren ikke bagefter afslører tricket. Man vil vel ikke kopieres.

Men det er også for at fastholde det spinkle håb i publikum om, at noget egentligt uforklarligt rent faktisk fandt sted i dette prosaiske liv.

På film kan man virkelig trylle. Det opdagede Georges Méliès allerede i slutningen af 1800-tallet, og siden har alverdens instruktører nydt godt af mediets illusionistiske potentiale.

Derfor synes det mærkværdigt og reducerende, at Jon M. Chus efterfølger til Now You See Me konsekvent insisterer på at forklare publikum, hvordan de mange taskenspillere i Now You See Me 2 har udført deres numre.

Til gengæld befolkes også 2’eren af så gode skuespillere, at det aldrig falder helt igennem.

Magikergruppen The Horsemen er stadig på et retfærdighedstogt mod finansverdenens slyngler. Denne gang er Isla Fisher ikke med, så banden består af Daniel (Jesse Eisenberg), Merritt (Woody Harrelson), Jack (Dave Franco) og det nye kvindelige islæt Lula (Lizzy Caplan).

De vil afsløre mobilfirmaet Octa ved et stort anlagt show i USA, så hele verden kan se, hvordan firmaet har misbrugt kundernes private informationer.

Men noget går galt.

Nogle overtager showet for at udstille The Horsemen, og heltene må flygte op på taget af bygningen. Herfra vil de glide i sikkerhed gennem en hjemmelavet rutsjebane, men så sker det magiske. Da turen er overstået, er de havnet i Macao i Kina.

Det er en overrumplende og medrivende ændring af location, da Kina historisk har været arnested for trylleri på en scene. Men også denne sekvens forklares i stykker kort efter.

Now You See Me 2 forsøger at stille spørgsmål ved, hvem der er de gode og onde i universet. Det virker oplagt, da det er svært at kende ven fra fjende, når alle hele tiden laver tricks med mønter og ræve bag øret.

Men da først skurken er blevet præsenteret, trækkes der en lidt for tydelig linje mellem godt og ondt.

Walter Mabry er manden, som har kidnappet The Horsemen og fragtet dem til Kina. Han spilles af Daniel Radcliffe, som denne gang ikke har lært magi på Hogwarts, men i stedet sætter sin lid til videnskab og penge.

Han vil have gruppen til at stjæle en særlig computerchip, og så har vi gang i en kupfilm.

Walter er en pjanket skurk, som aldrig for alvor bliver farlig. Under transporten af magikerne til Kina tog han alle mulige billeder med dem, mens de var bevidstløse, som han nu stolt viser frem for den uforstående gruppe.

Woody Harrelson gør det ganske udmærket som hypnotisøren Merritt, men i Now You See 2 skal han også spille tvillingebroren Chase, der er som hugget fra en dårlig komedie, hvor man febrilsk har forsøgt at gøre en vilter paryk skæg.

Så er Mark Ruffalo i rollen som FBI-manden Dylan Rhodes langt mere interessant. Vi får fortalt hans baggrundshistorie og har en langt bedre forståelse for hans indre kampe. Han så sin far drukne i tryllekunstulykke som barn og har nu et mildest talt splittet forhold til faget.

Desuden genoptager Michael Caine og Morgan Freeman deres roller, hvilket er to fantastiske kort at have oppe i ærmet.

Now You See Me 2 spurter hele tiden mod næste store trylleoptrin eller actionsekvens, og plottet bliver til tider et rod af fortidens og nutidens uvenskaber.

Til gengæld formår filmen virkelig at give los i sine spektakulære scener.

Efter Kina rykker vi videre til London, hvor The Horsemen planlægger et stort finaleshow, som skal kaste lys over alle uretfærdigheder og forviklinger. De skaber forventning til showet ved at genoplive duer og få regn til at bevæge sig opad i den engelske hovedstad.

Her er Now You See Me 2 glimrende, men symptomatisk kan Jon M. Chu ikke lade være med at levere en tung morale forklædt som plottwist til sidst.

Trailer: Now You See Me 2

Kommentarer

Titel:
Now You See Me 2

Land:
USA

År:
2016

Instruktør:
Jon M. Chu

Manuskript:
Ed Solomon, Pete Chiarelli

Medvirkende:
Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan, Daniel Radcliffe, Morgan Freeman, Michael Caine

Spilletid:
129 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for børn over 11 år

Premiere:
16. juni 2016

© Filmmagasinet Ekko