Biografanmeldelse
04. aug. 2021 | 23:21

The Suicide Squad

Foto | Warner Bros.
Rick Flag (Joel Kinnaman), Peacemaker (John Cena), Harley Quinn (Margot Robbie), Thinker (Peter Capaldi) og Bloodsport (Idris Elba) er blot en håndfuld af de mange kriminelle, der skal forsøge at overleve en selvmordsmission, hvor modstanderne inkluderer en kæmpe telapatisk rumsøstjerne.

Anden ombæring med selvmordsgruppen er et adrenalinpumpende, sjovt og rørende action-voldsorgie.

Af Claus Nygaard Petersen

The Suicide Squad sætter fra første sekund en tone af fornøjeligt glimt i øjet med et sjovt og rørende action-voldsorgie.

Johnny Cashs fængsels-ballade Folsom Prison Blues spiller, mens billedet fokuserer på en enlig fange med langt, hvidt hår. Han sidder foroverbøjet i en aflukket gård og kaster monotont en bold rundt på murene omkring sig.

Manden er indsat i fængslet Belle Reve, hvor kun de værste kriminelle havner. Det opdager en sød, lille fugl, der tilfældigvis forvilder sig ned i gården.

”But I shot a man in Reno just to watch him die,” synger Johnny Cash, mens fuglen ender sine dage som en udtværet blodplet på bolden.

Filmen er ikke en decideret efterfølger til David Ayers Suicide Squad, der mest er kendt for sin kvalmende male gaze-fremstilling af Harley Quinn (Margot Robbie).

I anden ombæring er kuldsejleren kommet på ret køl.

Redningsmanden er instruktør og manuskriptforfatter James Gunn, der med sine to Guardians of the Galaxy-film hos konkurrenten Marvel har bevist sin formidable evne til at mikse action, humor og drama.

Med The Suicide Squad tilføjer han det samme touch til Warner Brothers’ indiskutabelt bedste film i DC-superhelteuniverset.

Historien følger en gruppe af karismatiske og kamplystne skurke, der er villige til at risikere livet på spektakulære og selvmorderiske missioner for at få barberet tid af deres fængselsstraffe.

Efter et kup i ø-staten Corto Maltese har den amerikanske regering besluttet, at et masseødelæggelsesvåben med kodenavnet Søstjerne ikke skal være i de nye magthaveres varetægt.

Derfor sender chefen for selvmordsgruppen, Amanda Waller (Viola Davis), en broget skare afsted.

Ud over Harley Quinn er også Rick Flag (Joel Kinnaman) og Captain Boomerang (Jay Courtney) gengangere fra forrige film.

De nye på holdet tæller Bloodsport (Idris Elba), der er missionens leder og livstidsindsat for at have skudt Superman med en kryptonitkugle.

Derudover introduceres også Peacemaker (John Cena), som ikke viger tilbage fra at dræbe kvinder og børn, hvis det fremmer hans mål om at skabe fred. Og så er der hajmenneskehybriden Nanaue med stemme af Sylvester Stallone.

Hajmanden er ikke den skarpeste kniv i skuffen og har en konstant trang til menneskekød.

Desuden er det værd at lægge mærke til Ratcatcher 2 (Daniela Melchior), en ung kvinde med evnen til at kontrollere rotter. Samt Polka-Dot Man (David Dastmalchian), en gut, der bogstavelig talt skyder med polkaprikker.

Det er lige så vildt og skørt, som det lyder. Men de to sidstnævnte står også for mere følelsesladede øjeblikke i filmen – som når Ratcatcher fortæller om sin opvækst med en far (Taika Waititi), der er en genial opfinder med misbrugsproblemer.

Ved at skabe sådanne stunder mellem blodsudgydelserne tilfører Gunn en varme, der tidligere har været fraværende i de ofte gravalvorlige DC-film.

Inspirationen fra gamle krigsfilm som Det beskidte dusin (1967) og Kellys helte (1970) ulmer og sørger for, at filmen forbliver jordnær. Det er imponerende med tanke på det overdrevne persongalleri og groteske scener, hvor antiheltene for eksempel skal slås mod et telepatisk søstjernerumvæsen.

En drabelig dyst mellem Bloodsport og Peacemaker har en makaber snert af barnlighed. Man kan ikke holde latteren tilbage, når de to konkurrerer om, hvem der kan dræbe flest soldater.

I en anden scene kæmper Harley sig vej ud af en bygning og slagter et helt kompagni soldater på effektiv vis. Det er blot et par af de mange adrenalinpumpende højdepunkter i The Suicide Squad.

En spinoff-serie om den skræmmende Peacemaker er allerede færdigindspillet med James Gunn som forfatter på alle afsnit og instruktør på de fleste. Januar 2022 kan ikke komme hurtigt nok!

Trailer: The Suicide Squad

Kommentarer

Titel:
The Suicide Squad

Land:
USA

År:
2021

Instruktør:
James Gunn

Manuskript:
James Gunn

Medvirkende:
Margot Robbie, Idris Elba, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Sylvester Stallone, John Cena, Peter Capaldi

Spilletid:
131 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for børn over 15 år

Premiere:
5. august

© Filmmagasinet Ekko