Biografanmeldelse
15. sep. 2022 | 16:32

Ticket to Paradise

Foto | Vince Valitutti
Det forhenværende ægtepar David (George Clooney) og Georgia (Julia Roberts) rejser begge til Bali med det klare formål at forhindre datteren i at blive gift.

George Clooney og Julia Roberts stjæler på godt og ondt billedet som det skilte forældrepar, der finder sammen i kampen for at stoppe datterens bryllup på Bali.

Af Jonathan Lebeda

Stjerneskuespillerne Julia Roberts og George Clooney er elsket af publikum.

Med sin dragende udstråling og karisma har Julia Roberts i årevis betaget publikum, ikke mindst med rollerne i Pretty Woman og Notting Hill. Imens står George Clooney som arketypen på den charmerende og selvsikre mand.

Makkerparret har medvirket i fire film sammen – senest Money Monster fra 2016 – og nu er de tilbage i den romantiske komedie Ticket to Paradise.

De spiller det fraskilte par David og Georgia, som har et meget anstrengt forhold. Spydighederne vælter ud efter blot to minutter i hinandens selskab ved datteren Lilys dimission.

Lily har levet under forældrenes pres og knoklet løs for at opfylde deres ønske om hendes juraeksamen. Nu vil hun se verden og rejser med sin frisindede veninde Wren til Bali.

Hun pakker et par skolebøger med, for der venter jo et langt liv efter turen, som hun siger. Hun får dog ingenting læst. I stedet danser hun under palmerne til balinesiske rytmer med den smukke Gede.

Det stive og kontrollerede liv bliver skiftet ud med sand mellem fødderne og en fyr, som med havgudernes velsignelse dyrker tang i havet.

Gede spilles af Maxime Bouttier, der har en ro over sig, som levede han i pagt med naturen.

Lilys flugt fra udsigten til et målrettet liv som advokat gemmer på en interessant historie, men overskygges desværre af forældrenes konstante skænderier.

Filmen springer nemlig 37 dage frem, hvor Lily inviterer sine forældre til bryllup på Bali. De vil begge for alt i verden undgå, at hun bliver gift, for hvad så med hendes karriere som advokat?

De ankommer til et Bali med perfekt bundne blomsterkranse, swimmingpools og et par autentiskeritualer, som var det taget ud af en amerikansk turistbrochure.

Azurblåt vand og frodige palmetræer sætter rammen for mødet med datteren. Mistænksomheden står ud af øjnene på Kaitlyn Dever, der spiller Lily. Hun er ikke i tvivl om deres plan.

Nu starter forældrenes pinagtige forsøg på at spolere brylluppet. Kampen tænder en gnist mellem dem, og de nyder tydeligvis stikpillerne, som de kaster efter hinanden.

Det gælder især Georgia, der kommer sammen med en mand, som gør alt, hvad hun siger. Så er det sjovere at kæmpe med David.

Georg Clooney spiller stilsikkert med det genkendelige glimt i øjet. David er fuld af selvtillid. Han er typen, der altid har en kæk bemærkning, aldrig en plet på skjorten og ikke er til at rokke i sine faste overbevisninger.

Det er en skarp skildring af forældres angst for at lade børnene leve deres eget liv. Kun flygtigt strejfer tanken dem, at deres datter selv bør tage ansvaret for sit eget liv.

Ticket to Paradise skrider lige så stille fremad uden de store overraskelser. Vi får, hvad vi forventer: drømmen om den store kærlighed og et dejligt gensyn med de folkekære skuespillere.

Stemningen holdes oppe af flere sjove øjeblikke, men filmen formår aldrig at frembringe den helt store latter. Den sjoveste scene er en plørefuld David, der smider alle hæmninger og danser løs blandt svedige backpackers til musik af 90’er-rapgruppen House of Pain.

Det er et pinagtigt forsøg på at imponere Gede, og alle, der har rejst med fulde fædre på charterferie, ved, hvordan Lily har det.

Instruktør Ol Parker har udtalt, at filmen ikke ville eksistere uden Julia Roberts og George Clooney. Man fornemmer da også, at det at bringe de to stjerner sammen har vægtet højere end selve fortællingen.

Trailer: Ticket to Paradise

Kommentarer

Titel:
Ticket to Paradise

Land:
USA

År:
2022

Instruktør:
Ol Parker

Manuskript:
Ol Parker, Daniel Pipski

Medvirkende:
George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever, Sean Lynch

Spilletid:
104 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for alle

Premiere:
15. september

Ticket to Paradise

© Filmmagasinet Ekko