Nekrolog
01. aug. 2023 | 10:59

25-årig Euphoria-stjerne død

Foto | HBO Entertaintment

Angus Cloud havde aldrig spillet skuespil før, da han blev castet som pusheren Fez i seriesuccessen Euphoria. 

Angus Cloud, som spiller Fez i HBO-serien Euphoria, er gået bort kun en uge efter, at han begravede sin far.

Af Frederik Hoff

Det lovende skuespiltalent Angus Cloud døde i en alder af 25 år mandag formiddag.

Cloud er bedst kendt for rollen som pusheren Fez i den succesfulde HBO-ungdomsserie Euphoria, hvor Fez er en af de helt store fanfavoritter.

Der er ikke offentliggjort nogen officiel dødsårsag, men ifølge Variety reagerede de lokale myndigheder i Clouds hjemby Oakland på et opkald fra skuespillerens mor, som sagde, at sønnen manglede en puls, og at hun frygtede en overdosis.

Da brandvæsnet dukkede op, var han allerede gået bort.

Oaklands politi bekræfter over for branchebladet Variety, at de stadig efterforsker dødsfaldet.

Angus Cloud døde kun en uge efter, at han begravede sin far i Irland. Ifølge Variety fortæller en kilde tæt på familien, at Angus har taget tabet af sin far meget tungt. Han skal efterfølgende have haft selvmordstanker.

”Det er med de tungeste hjerter, at vi siger farvel til et fantastisk menneske i dag,” siger Clouds familie i en udmelding og fortsætter:

”Angus var speciel for os på så mange måder både som kunstner, ven, bror og søn. Sidste uge begravede han sin far og kæmpede intenst med det tab. Den eneste trøst er at vide, at Angus nu er genforenet med sin far, som var hans bedste ven.”

”Angus var åben omkring sin kamp med mental sundhed, og vi håber, at hans bortgang kan minde andre om, at de ikke er alene, og at de ikke skal kæmpe alene i stilhed.”

Misforstået talent
Angus Cloud studerede oprindelig production design på Oakland School of the Arts, hvor han var klassekammerat med sin senere skuespilkollega Zendaya.

Da han arbejdede som tjener i New York, fik casteren på Euphoria, Jennifer Vendetti, tilfældigvis fik øje på ham. Cloud havde aldrig spillet skuespil før, men hans rå ydre og naturlige charme gjorde ham perfekt til at spille den komplicerede narkopusher Fez.

”Folk tror, at han bare møder op. At han bare er en doven stoner. Angus får ikke nok anerkendelse,” har Jennifer Vendetti sagt i forbindelse med en Variety-begivenhed, hvor Cloud blev hyldet som ungt Hollywood-talent.

Afhængighed og depression
På sociale medier har Clouds Eupgoria-kolleger delt varme ord om den afdøde skuespiller, og til mediet Deadline hylder serieskaberen Sam Levinson ham også.

”Der var ingen andre som Angus. Han var for speciel, for talentfuld og alt for ung til at forlade os så tidligt. Han kæmpede også – som så mange af os – med afhængighed og depression. Jeg håber, at han ved, hvor mange hjerter han berørte,” udtaler Levinson.

Ud over sin populære præstation i Euphoria har Angus Cloud spillet store roller i skaterfilmen North Hollywood og ungdomsfilmen The Line. Desuden medvirker han i en kommende Universal-monsterfilm.

Angus Cloud – født Angus Cloud Hickey – efterlader sig sin mor Lisa Cloud Mclaughlin samt søstrene Molly Hickey og Fiona Hickey.

Kommentarer

Livslinien

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Kontakt Livslinjens telefonrådgivning på 7020 1201 alle dage kl. 11-05.

Du kan også skrive til Livslinjens mailrådgivning på skrivdet.dk.

© Filmmagasinet Ekko