Nyhed
09. okt. 2015 | 13:09

Aaron Sorkin undskylder til Apple-chef

Foto | François Duhamel
Michael Fassbender ligner på forhånd en seriøs Oscar-kandidat med sin præstation i Steve Jobs.

”Hvis du har en fabrik fuld af børn i Kina, er det modigt at kalde andre opportunistiske,” sagde manuskriptforfatteren bag Steve Jobs om Apples direktør. Nu undskylder han.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

”Jeg tror både Tim Cook og jeg gik lidt for langt. Og jeg undskylder til Tim Cook.”

Sådan lyder det nu fra manuskriptforfatteren Aaron Sorkin, der står bag den kommende film om Apples grundlægger, Steve Jobs.

Undskyldningen kommer efter en kontrovers mellem Sorkin og Apples nuværende direktør Tim Cook, der har udspillet sig i forskellige medier og interviews den seneste tid.

Børnearbejde i Kina
Det hele startede, da Tim Cook i Stephen Colberts The Late Show kaldte to kommende film om Steve Jobs for ”opportunistiske”, fordi de forsøger at tjene penge på Jobs’ eftermæle.

Cook hentydede til Steve Jobs, der er instrueret af Danny Boyle og har manuskript af Sorkin, og Alex Gibneys kommende dokumentar Steve Jobs: The Man in the Machine.

Det fik Sorkin til at give svar på tiltale.

”Ingen har lavet denne film for at blive rig. For det andet burde Tim Cook se filmen, før han dømmer den,” sagde Sorkin i slutningen af september i The Hollywood Reporter og tilføjede:

”Og for det tredje: Hvis du har en fabrik fuld af børn i Kina, der samler telefoner for en krone og tretten øre i timen, er det modigt at kalde andre opportunistiske.”

Ros til Fassbender
Men siden har Aaron Sorkin moderet sine udtalelser om Cook og rakt hånden forsonende frem.

”Jeg håber, at han kommer til at nyde filmen lige så meget, som jeg nyder hans produkter,” sagde manuskriptforfatteren til E! News for nylig.

Steve Jobs får dansk premiere 21. januar.

Michael Fassbender spiller titelrollen som den karismatiske og visionære direktør, mens navne som Seth Rogen, Kate Winslet og Jeff Daniels også pryder rollelisten.

Fængslende præstation
Selv om filmen først får regulær amerikansk premiere i slutningen af oktober, har de første anmeldere allerede afgivet deres dom på forskellige festivaler.

”En fængslende præstation af Michael Fassbender giver næring til et fremragende, ophidsende og stærkt ukonventionelt livstag med en visionær amerikaner,” skrev det amerikanske brancheblad Variety fra Telluride Film Festival i USA.

Også The Hollywood Reporter er begejstret.

”Mens Fassbender slet ikke ligner Steve Jobs fysisk, lever han fuldt ud op til den måde, vi opfattede manden på. Sammen med intellektuel dygtighed og en kraftfuld personlighed viser Fassbender også Jobs’ utilnærmelighed, inspirationsevne og tro på egne instinkter,” lyder det i The Hollywood Reporters anmeldelse.

Trailer: Steve Jobs

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko