Nyhed
30. jan. 2015 | 23:36

Fassbender skal spille Steve Jobs

Foto | Abbot Genser
I Shame (2011) spiller Michael Fassbender overbevisende en sexaholic. Nu skal han spille en workaholic, nemlig den afdøde Apple-grundlægger Steve Jobs.

Michael Fassbender har hovedrollen som Apple-grundlæggeren Steve Jobs i ny biopic, som Danny Boyle skal instruere.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Omsider lader det til, at den kommende Steve Jobs-biopic er ved at falde på plads.

Således bekræfter Universal Pictures, der producerer filmen, at Michael Fassbender skal spille manden, der grundlagde Apple, og at Seth Rogen har fået rollen som medstifteren Steve Wozniak.

Michael Fassbender tilknyttes filmen med en række roste roller i bagagen. Den tysk-irske skuespiller var sidste år Oscar-nomineret for sin rolle i 12 Years a Slave og har desuden medvirket i Shame og Quentin Tarantinos Inglourious Basterds.

Filmen, der endnu ikke har fået en titel, har ellers været genstand for megen spekulation igennem længere tid. David Fincher, der senest har lavet Gone Girl, var længe tilknyttet som instruktør, mens både Christian Bale og Leonardo DiCaprio tilsyneladende har været i spil til rollen som Steve Jobs.

Britiske Danny Boyle, der tidligere har lavet Trainspotting og Slumdog Millionaire, skal nu instruere filmen, og ifølge The Guardian er optagelserne allerede påbegyndt i San Fransisco.

Rollelisten tæller desuden stærke kræfter som Kate Winslet (Titanic), Katherine Waterston (Inherent Vice) og Jeff Daniels (Dum og dummere), mens Aaron Sorkin har stået for manuskriptet. Sorkin har før blandt andet skrevet The Social Network, Moneyball samt tv-serien The West Wing og er især kendt for sin skarpe dialog.

Manuskriptet er baseret på Jobs-biografien Steve Jobs: The Exclusive Biography af Walter Isaacson. Filmen kommer til at omhandle lanceringen af den første iMac-computer i 1998.

Efter længere tids kræftsygdom døde Steve Jobs i 2011, og den kommende biopic bliver den anden spillefilm om Apple-grundlæggeren. Den første, Jobs fra 2013, kritiserede Ekkos anmelder for at være ”fuld af klæg frelsersymbolik”, men Ashton Kutcher blev rost for sit portræt af Apple-grundlæggeren.

Den nye film forventes at få premiere i løbet af 2016.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko