Cannes 2014
Cannekdote
14. maj 2014 | 21:07

Cannekdote: Åbningsfilm får hug

Foto | David Koskas
Grace of Monaco med Nicole Kidman havde i dag verdenspremiere i Cannes. Sjældent har en åbningsfilm på festivalen fået så mange hug af kritikerne.

Cannes er skudt i gang. Kritikerne fælder deres første dom på Twitter – og hammeren falder tungt over åbningsfilmen Grace of Monaco! Vi har samlet reaktionerne.

Af Daniel Pilgaard

Så kom dagen. Filmfestivalen i Cannes 2014 er gået gang. Vanen tro stod filmkritikerne i morges i lang kø for at sikre sig en plads til pressevisningen på årets åbningsfilm, Grace of Monaco

Men de fleste ville nok ønske, at de havde taget en halv time længere på øjet.

Klokken lidt i tolv var filmen slut, og så væltede de første hug ind på Twitter – skuepladsen i cyberspace, hvor kritikerne sætter dødsstødet ind.

Tilkald ambulancen!
”En flåde af ambulancer bliver muligvis nødt til at holde ude foran paladset for at bringe det smokingklædte publikum til hospitalet for at få krøllet deres tæer ud igen,” lød det fra den britiske avis, The Guardian, med henvisning til aftenens gallapremiere. 

Deres anmelder, Peter Bradshaw, supplerer ordene med at tildele filmen én stjerne. Av! 

Filmen skildrer skuespilleren Grace Kelly (Nicole Kidman) i årene efter, hun forlod Hollywood i 1956 for at gifte sig med fyrst Rainer 3. af Monaco.

Instruktøren, Olivier Dahan, har ellers vist fin flair for biopic-genren med Spurven, der handler om Édith Piaf.

Pibekoncert fra pressen
Denne gang går den franske instruktør dog helt galt i byen, men har ifølge Empires Damon Wise (der sidder i Ekkos Stjernebarometer) dog alligevel lavet en klassiker – fordi filmen er så elendig.

”Den første camp-klassiker som åbningsfilm i festivalens historie,” lyder det kort og kontant fra den britiske top-anmelder.

På Wikipedia defineres begrebet ”camp” som noget, der appellerer i kraft af dets dårlige smag.

Herfra holder vi os selvfølgelig heller ikke tilbage med de digitale kasteskyts. 

”Katastrofalt svulstig og utroværdig biopic, Grace of Monaco, åbner Cannes-festivalen til pibekoncert fra et misfornøjet pressekorps,” lød det i chefredaktøren Claus Christensens opdatering.

Spørgsmålet er, om det bliver den sidste film under festivalen, der får klø af kritikerne på de sociale medier? Næppe.

Fang Ekko på Twitter: @FilmmagasinEkko

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko