Sexisme på TV 2
02. feb. 2021 | 18:31

Afdækning af sexisme på TV 2

Foto | Tomasz Sienicki
Politiken har sagt nej til at overtage materialet fra en #MeToo-dokumentar fra TV 2, men avisen vil sammen med et filmselskab selv undersøge anklager om sexchikane og overgreb.

Politiken og produktionsselskabet bag dokumentaren De misbrugte filmbørn vil uden TV 2’s materiale undersøge sagerne om overgreb på tv-kanalen.

Af Nicki Bruun

TV 2 skrottede til stor forargelse blandt de ansatte en #MeToo-dokumentar, da den kom til især at handle om sager på kanalen.

Derfor kunne TV 2 ifølge nyhedschef Jacob Kwon ikke vise dokumentaren. Det ville ikke være troværdigt at undersøge sig selv, lød begrundelsen fra TV 2’s ledelse.

Siden har kanalen prøvet at afsætte materialet. Berlingske har takket nej, og det samme har Politiken, som dog selv kaster sig over sagen om sexisme og magtmisbrug på TV 2 – en sag, der har betydet fratrædelser for profilerne Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo.

Avisen vil sammen med produktionsselskabet Impact TV journalistisk afdække de sager, der i efteråret kom frem i forbindelse med en advokatundersøgelse på TV 2.

Det fortæller Politikens chefredaktør Christian Jensen i en artikel hos avisen.

”Der er talt tilstrækkeligt om alt det, der er gået forud. Nu går vi i gang med arbejdet og researchen, og det er i sagens natur for tidligt at sige, hvor det fører hen,” siger Christian Jensen.

Hyrer journalist fra TV 2
Politiken og Impact TV har tidligere samarbejdet om projektet De misbrugte filmbørn, der både kørte som en artikelserie i avisen og som en dokumentar på TV 2 produceret af filmselskabet.

Ekko dækkede også sagen om overgreb på unge i den danske filmbranche i 1970’erne, hvor vi forud for Politikens serie bragte et eksklusivt interview med den ene af de anklagede instruktører, nemlig Lasse Nielsen.

I den nye sag om overgreb på TV 2 har Impact TV ansat en af de journalister, som var med til at lave dokumentaren for TV 2.

Men Politiken og produktionsselskabet har ikke overtaget noget af materialet, fastslår Christian Jensen, og nu nedsætter avisen og Impact TV en fælles redaktion, som skal undersøge sagerne.

Christian Jensen afviser i Politikens artikel kategorisk at fortælle, om det nye projekt vil gøre brug af de kilder, der fortalte om deres oplevelser til journalisterne bag TV 2’s dokumentar.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko