Nyhed
23. aug. 2017 | 11:30

Amazon køber Ida-instruktørs nye film

Foto | Sylvester Kazmierczak
Ekkos anmelder kastede seks stjerner efter Pawel Pawlikowskis Ida, der havde dansk premiere i 2014. Nu er den polske instruktør klar med Cold War, som Amazon har sikret sig rettigheder til.

Streaminggiganten har sikret sig polske Pawel Pawlikowskis kommende Cold War, der er hans første siden Oscar-vinderen Ida.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

I 2015 brød den polske instruktør Pawel Pawlikowski for alvor igennem internationalt med Ida.

Den smukke, sort-hvide roadmovie om en nonne og hendes graven i fortiden vandt nemlig både en Oscar og en britisk Bafta for bedste udenlandske film samt flere andre fornemme priser.

Ida havde egentlig allerede premiere i Polen i 2013, og siden har der været stille omkring Pawlikowskis projekter. Men nu er der nyt om hans næste film.

Amazon har nemlig købt polakkens kommende Cold War og dermed sikret sig rettighederne til den, skriver Variety.

Cold War, der er en direkte engelsk oversættelse af den polske titel Zimna wojna, foregår ligesom Ida i efterkrigstidens Europa. Den udspiller sig i Polen, Berlin, datidens Jugoslavien og Paris.

Indtil videre er det sparsomt med den konkrete handling, men vi ved, at filmen er en kærlighedshistorie om to mennesker med forskellige baggrunde og temperamenter, der er skæbnebestemt for hinanden.

Amazon med mange interessante film
Pawel Pawlikowski har engageret flere af sine faste skuespillere til Cold War, som han også har skrevet manuskriptet til. Joanna Kulig og Agata Kulesza, der begge spiller med i Ida, er på rollelisten.

Ifølge flere medier har Cold War været undervejs et stykke tid og er blevet rygtet til flere store festivaler uden dog at blive bekræftet nogen steder endnu. Der er heller ikke nogen premieredato.

Med Pawlikowski fortsætter Amazon dermed deres strategi med at sikre sig prominente instruktørers interessante film.

I 2015 købte streamingtjenesten danske Nicolas Winding Refns model-gyser The Neon Demon, ligesom Amazon også erhvervede sig Oscar-vinderne Manchester by the Sea og iranske Asghar Farhadis Sælgeren.

Derudover er Amazon på vej med Todd Haynes’ Wonderstruck og Richard Linklaters Last Flag Flying.

Indtil videre er mange af Amazons filmaftaler dog indgået i fællesskab med andre produktionsselskaber, og streaminggigantens film forventes stadig at få regulær biografpremiere, inden de bliver tilgængelig på Amazon Prime.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko