Nyhed
07. juli 2015 | 16:15

Amy Winehouses far planlægger ny film

Foto | Tom Oxley
Amy Winehouse blev fra den ene dag til anden verdensberømt takket være sin fantastiske stemme og blanding af jazz og soul, men hun var ikke i stand til at tackle succesen.

Dokumentaren Amy slår billetsalgsrekorder i England, men sangerens far er utilfreds og vil lave sin egen film.

Af Nicki Bruun

Asif Kapadias dokumentarfilm om Amy Winehouse, Amy, henrykkede anmelderne på årets Cannes-festival, inklusiv vor egen chefredaktør, der skrev, at filmen gjorde ondt helt ind i hjertet og kaldte tårerne frem.

Filmen viser Winehouses liv fra et enormt sangtalent til en nedbrudt kvinde, der kæmper med psyken og de vanedannende stoffer. Hun døde af alkoholforgiftning i 2011, kun 27 år gammel.

Amy har netop haft premiere i Winehouses hjemland England, hvor det er blevet den bedst sælgende engelske dokumentar i en åbningsweekend.

I burde skamme jer!
Det er dog ikke alle, der er lige glade for filmen.

Amy Winehouses far, Mitch Winehouse, er bestemt ikke tilfreds. Allerede inden filmen fik premiere, var han ude i engelske medier og sige, at den er vildledende og indeholder usandheder.

Til The Guardian fortalte Mitch Winehouse, at han efter at have set filmen i oktober 2014, gik hårdt til folkene bag filmen.

”I burde skamme jer. I havde chancen for at lave en vidunderlig film, og så laver I denne her,” skal han have sagt til Kapadia og hans samarbejdspartnere.

Ny film skal rette op på ”fejl”
Amy lægger da heller ikke skjul på, hvem der kunne have forhindret tragedien.

Det ligner et karaktermord, når Mitch Winehouse fremstilles som en uansvarlig far og en medieliderlig mand, der sjældent har sin datters bedste interesser for øje.

I filmen siger Mitch direkte, at han ikke betragtede det som sin opgave at få datteren i behandling. Og til sidst i filmen, hvor Amy er rekonvalescent, giver han hende en ordentlig skideballe, fordi hun ikke har lyst til at lade sig fotografere med nogle tilfældige fans.

Mitch Winehouse har udtalt, at han overvejer at lave sin egen dokumentar om datteren. Og til avisen The Mirror har en kilde sagt, at faren planlægger at lave filmen sammen med Amys ekskæreste Reg Traviss, som heller ikke slipper heldigt fra dokumentaren.

”Mitch og Reg snakker om at gøre noget for at rette op på de fejl og mangler, der er i den nye film. De taler om deres egen vinkel på Amys liv,” siger kilden.

Amy får dansk premiere den 30. juli.

Trailer: Amy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko